Blanes ha multat unes 40 persones a l´estiu per saltar des de les roques

El Servei de Vigilància a les platges ha realitzat fins ara 1.192 assistències i 5 rescats al mar

05.09.2015 | 06:30
Efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a la cala Bona de Blanes, un dia d´aquest estiu.
Efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a la cala Bona de Blanes, un dia d´aquest estiu.

El Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que ofereix l'Ajuntament de Blanes a través del departament de Protecció Civil ha fet un total de 1.192 assistències i 5 rescats al mar aquest estiu (fins al 31 d'agost). L'any passat, el nombre d'assistències van ser 1.725, un 30,8 menys gràcies a les tasques de prevenció i, en especial, a la gai?rebé nul·la presència de meduses. En paral·lel, segons les dades aportades ahir per l'Ajuntament, enguany destaca l'increment dels controls per evitar que els banyistes es llencin des de les roques. Així, s'han posat una quarantena de denúncies per vulnerar l'Ordenança de Civisme amb multes bàsicament de 100 euros que en casos greus poden arribar a 500.
Sobre les assistències, la majoria d'atencions es van fer al juliol (534), mentre que el 2014 van ser a l'agost (1.094). A més, dels tres llocs de socors -s'Abanell, Blanes Centre i Cala Bona-, en aquest any i l'anterior el que ha fet més assistències és el de Cala Bona, amb un total de 625 el 2014 i i 526 el 2015. Quan encara falta més d'una setmana perquè es tanqui el servei, la valoració que se'n fa és del tot positiva.
Segons el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, «enguany hem incidit especialment a treballar més la tasca preventiva perquè els socorristes no hagin d'acabar havent d'intervenir quan la situació és potencialment pitjor per a la persona». Segons el consistori, un dels principals objectius ha estat fer una vigilància més intensiva pel que fa als banyistes. Aquesta feina preventiva s'ha traduït molts cops adreçant-se a un banyista perquè el socorrista ha observat que podia tenir dificultats, o bé preguntant senzillament si es trobava bé a un usuari de la platja que presentava símptomes d'estar malament. Així mateix, quan acabi el servei d'aquest 2015, els efectius de salvament hauran enllestit un total de 2.000 enquestes que s'han marcat realitzar entre els usuaris.
Altres actuacions en coordinació amb la Policia Local han estat controls de l'accés de ciutadans que van a la platja amb animals, o comportaments que van contra les ordenances, com la vigilància dels banyistes que es llencen a l'aigua des de les roques com a sa Palomera i l'accés a la banda dreta del camí de ronda de cala Bona.
Així, durant aquest any ja s'han instruït prop d'una quarantena de denúncies, ja que aquesta pràctica està regulada per l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana amb multes que poden anar des dels 100 € fins als 500 € que imposa la Policia Local.
Per últim, un altre factor que apunta Pouy en relació al descens de les assistències d'aquest any és l'espectacular davallada de la presència de meduses al litoral.
D'altra banda, durant aquest estiu els efectius de salvament han intervingut en cinc rescats marítims de diversa consideració que es van atendre amb l'embarcació de Protecció Civil. El més significatiu va ser a l'inici de la temporada de bany, quan una embarcació amb cinc tripulants va naufragar entre Lloret i Tossa. Tots ells van ser rescatats sans i estalvis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema