L'entrada dels dos regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'equip de govern de Blanes està pràcticament tancada. De fet, el regidor republicà i president de la secció local, Albert Sanz, calcula que la seva incorporació al govern (actualment format per PSC i CiU) es podria fer efectiva a mitjan febrer. Aquest dimecres al vespre, els dos regidors d'ERC van rebre l'autorització de l'assemblea per tancar un acord, després d'acceptar l'oferta d'integració que l'alcalde Miquel Lupiáñez va estendre a tots els grups de l'oposició. Actualment, l'equip de govern es troba amb una minoria clara a l'Ajuntament (compta amb vuit dels 21 regidors del consistori). La possible entrada d'ERC al govern permetria ampliar-lo fins a deu regidors, de manera que encara seguiria en minoria per un regidor.

Els regidors republicans van exposar a l'assemblea les circumstàncies en què es va produir l'oferta i les converses que han mantingut amb membres del govern municipal per explorar les opcions d'entrar a formar govern amb PSC i CDC.

L'assemblea va viure un debat intern sobre els beneficis i els perjudicis de la integració d'ERC al govern de Blanes. En aquesta valoració es va considerar la incidència que l'entrada d'Esquerra al govern podria significar en la governabilitat de l'Ajuntament i la millora de les polítiques municipals en benefici de la ciutadania. Davant d'aquesta avaluació, els membres de l'assemblea van decidir que els dos regidors negociïn un pacte de govern amb el PSC i CDC.

L'assemblea va insistir que el consens en qualsevol decisió entre les forces polítiques que conformin el govern de Blanes ha de ser un requisit imprescindible per treballar des de la corresponsabilitat. Un cop s'hagi negociat l'acord, en els termes fixats per l'assemblea, podrà ser aprovat per l'Executiva (que és l'òrgan que validarà el detall del pacte sota els criteris de l'assemblea). Sanz va recordar que la intenció d'ERC és obrir el consens a tots els partits.

D'aquesta manera, ERC es posiciona diferent de la CUP. Aquesta formació va rebutjar l'oferta de Lupiáñez.