Atribueixen assassinat a la tarotista i el veí de Lloret implicats en el crim del bidó

El fiscal considera que es van posar d'acord per matar la jove, posar el cadàver en un bidó ple de ciment i enterrar-lo

26.01.2016 | 07:02
Josep Maria Tarraguel arribant als Jutjats de Blanes acompanyat pel seu advocat, Carles Monguilod.
Josep Maria Tarraguel arribant als Jutjats de Blanes acompanyat pel seu advocat, Carles Monguilod.

El fiscal Víctor Pillado considera que a la tarotista argentina Norma Beatriz Kuike i el veí de Lloret de Mar, Josep Maria Tarraguel Lago, se'ls ha d'atribuir assassinat per la mort d'Ana Maria Martos Nieto, que va aparèixer dins un bidó ple de ciment i enterrat en un parcel·la de Lloret Residencial el juny de 2013. El fiscal considera que, pels volts del 20 de gener de 2004, la tarotista i el veí de Lloret la van atacar de forma inesperada a casa d'aquest darrer i després de donar-li mort van ocultar el cadàver durant nou anys. L'advocada de l'acusació particular, Mercè Claramunt, es va adherir a la petició del fiscal, fent seves totes les diligències que aquest va demanar.
El lletrat de Tarraguel, Carles Monguilod, ha sol·licitat que s'arxivi el procediment contra el seu client en considerar que no existeix prova, «ni tan sols indiciàriament», que la mort d'Ana Maria Martos fos de naturalesa violenta o homicida. Encara menys que el seu client hagués participat «en la causa que va originar aquesta mort», tenint en compte que l'informe de l'autòpsia concloïa que la mort de la jove era d'«etiologia indeterminada», fet que per a l'advocat suposa que tampoc es pot excloure que la dona morís de forma accidental o natural.
A part, l'advocat de Tarraguel apunta que el reconeixement de la intervenció del seu client en els fets no es pot entendre com un encobriment sinó com un enterrament il·legal d'un cadàver, una conducta que es trobaria «clarament prescrita».
En el mateix sentit es va pronunciar l'advocat de Norma Beatriz Kuike, Enrique Rubio, qui recorda que en el lloc dels fets «ni tan sols apareixen empremtes ni altres circumstàncies i elements» que puguin determinar el contacte de la seva patrocinada amb la víctima.
Quan va ser detinguda, Kuike va assegurar que mentre era a casa de Tarraguel amb la víctima se'n va anar al lavabo i en baixar al garatge va observar que Martos s'havia clavat una xeringa al pit, cosa que la va espantar i la va fer marxar sense avisar els serveis d'emergència.
Tarraguel només va admetre que va ocultar el cadàver sense saber com va morir. L'únic que va declarar és que Norma Beatriz Kuike i Ana Maria Martos eren al garatge de casa seva i, quan va tornar després de marxar una estona, va veure la tarotista asseguda al costat de la jove morta, sense observar si hi havia un arma o una xeringa.
Els familiars de la víctima van denunciar la seva desaparició el 18 de gener de 2004 a Sant Feliu de Llobregat. Durant nou anys no van saber res d'ella fins que un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones desaparegudes van alertar el Cos Nacional de Policia, qui va descobrir el cadàver enterrat dins el bidó.

Les diligències
El ministeri públic sol·licita que s'interroguin els fills de la tarotista i l'esposa d'un d'ells per si són coneixedors de la participació de la mateixa en el presumpte crim. També demana que declari la parella de la jove morta per determinar l'estat mental d'aquesta en el moment dels fets i les últimes persones que la van veure amb vida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

Enllaços recomanats: Premis cinema