Avalen la condemna de la dona que va contractar un sicari per apallissar el llogater

L'alt tribunal no admet a tràmit els recursos de les defenses

08.07.2016 | 18:23

El Tribunal Suprem (TS) ha avalat la condemna contra la dona que va contractar un sicari perquè clavés una pallissa a uns inquilins que li devien diners. L'assalt per encàrrec va tenir lloc la nit del 2 de gener del 2014 en un habitatge de Riells i Viabrea (Selva). Arran de la pallissa, el llogater va haver d'estar temps hospitalitzat i va perdre la melsa. L'Audiència va condemnar el sicari, Hicham Sorroukh, a una pena de 5 anys de presó per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan, i a la propietària de la casa, Carmen Mora, a una de 3 anys com a inductora. Les defenses van elevar el cas al Suprem, però l'alt tribunal ha tombat els recursos –de fet, no els ha ni admès- per un defecte de forma.

La pallissa per encàrrec, que l'Audiència de Girona ja va sentenciar, es remunta a principis del 2014. La propietària de la casa de Riells i Viabrea, Carmen Mora, va voler escarmentar el seu llogater perquè li devia algunes mensualitats. D'entrada, la dona va contactar amb un conegut, Patricio Asensio, i li va proposar de fer-li la feina bruta.

L'home, però, va rebutjar l'encàrrec, perquè només estava disposat a destrossar el cotxe de l'inquilí, però no a agredir-lo. De totes maneres, però, sí que ell va fer de mediador entre Mora i Sorroukh, que va ser qui va acabar executant l'encàrrec. El preu que van pactar va ser de 200 euros.

L'assalt va tenir lloc el 2 de gener. Aquella nit, la propietària va portar el sicari fins a la casa que tenia llogada a Riells i Viabrea. Un cop allà, Sorroukh va forçar el pany, va entrar a dins i es va trobar amb l'inquilí endormiscat al sofà.

Aleshores, segons va considerar provat el tribunal, el sicari va començar a donar-li cops de pal. Arran de la pallissa, la víctima va haver d'estar-se dies ingressat a l'hospital i va perdre la melsa.

L'Audiència de Girona va condemnar Sorroukh a 5 anys com a autor de les lesions, i a 3 anys de presó a Mora com a inductora. A més, els va obligar a indemnitzar l'inquilí amb 24.603,01 euros. El tribunal també va condemnar Asensio a pagar una multa de 1.080 euros per un delicte d'omissió del deure de denunciar delictes.

Inductora i sicari

Les defenses de Mora i Sorroukh van interposar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem. Entre d'altres, els advocats sostenien que no hi havia prou prova per considerar que la propietària hagués induït la pallissa i que també s'havia vulnerat la presumpció d'innocència del condemnat.

Ara, però, el TS ha avalat la sentència que va dictar l'Audiència de Girona. L'alt tribunal ha tombat els recursos –de fet, ni els ha admès- i subratlla que, a l'hora de dictar sentència, l'Audiència va "valorar i ponderar racionalment les proves" que hi havia del cas.

Per exemple, en relació a la propietària, el TS assegura que, si Mora només hagués volgut espantar el seu inquilí, n'hauria fet prou amb què li destrossessin el cotxe. I per tant, no hauria encarregat que ningú el colpegés.

I pel què fa a Sorroukh, el Suprem recorda que la mateixa víctima el va identificar al judici i que es va trobar sang de l'inquilí a la roba de l'acusat. A més, la interlocutòria del TS que inadmet els recursos també recull, en base al què ja va provar l'Audiència, que Sorroukh va apallissar la víctima per encàrrec (i que, de fet, la propietària ja li havia avançat 50 euros perquè el dugués a terme).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema