L'Audiència de Girona va jutjar ahir un pare acusat d'agredir sexualment la seva filla quan la nena tenia entre 5 i 9 anys. Segons les acusacions, el processat es refregava amb la petita, l'obligava a masturbar-lo, a fer-li fel·lacions i intentava penetrar-la. El fiscal situa els abusos entre els anys 2008 i 2012. Aleshores, el pare havia enviudat i vivia amb la nena en una caravana a Maçanet de la Selva. El desemparament que patia la petita va fer que els serveis socials li retiressin la custòdia al 2012 i la nena anés a viure amb la seva germanastra.

La menor patia malsons constants i l'any passat, mentre seguia teràpia, va ser quan va relatar els abusos. El processat, actualment en presó provisional, va negar els càrrecs i va explicar que la relació amb la seva filla era «normal» i que la nena tenia tendència a fabular, perquè com que estaven sols a la caravana, tendia a jugar «amb amics imaginaris». L'home també ha explicat que dormien en habitacions separades, que mai va mantenir relacions sexuals amb altres dones davant de la petita, ni va parlar amb ella de sexe.

L'home, que ara té 53 anys, s'enfronta a 15 anys de presó, a cinc de llibertat vigilada i a pagar una indemnització de 60.000 euros. La nena va declarar a porta tancada. Els psicòlegs i professionals que la van atendre donen credibilitat al seu relat. A diferència del que va explicar el pare, van assegurar que la nena no fabulava i que és «molt probable» que patís les agressions. L'acusat es troba en presó provisional des de l'abril d'aquest 2016. El cas, que es va jutjar a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, va quedar vist per a sentència.