Sabem el que mengem? No. Definitivament no sabem el que mengem. Ho diuen tots els experts consultats pel programa de reportatges REC que, a més, ho han pogut comprovar a peu de grans superfícies, mercats i restaurants.

En aquest reportatge, que Cuatr0 emet a partir de les 23.30 hores, la gironina Clara Sánchez-Castro, reportera de REC, seguirà mil·limètricament el procés d'elaboració del producte fins que arriba a mans dels consumidors. Per a això, ha fet la llista de la compra: seguirà la cadena dels cinc aliments que més es consumeixen al nostre país (porc, llet, pa, tomàquet i ous).

REC ha anat a les regions amb més producció a parlar amb els ramaders i pagesos, a preguntar com fan el seu treball, però també a escoltar les seves crítiques cap als consumidors. Visitarà les empreses líders del sector per comprovar de primera mà com s'elaboren els aliments. Però també ha parlat amb experts en nutrició i amb l'Agència de Seguretat Alimentària (AESAN) i el seu missatge no és molt optimista: estem abandonant massivament la dieta mediterrània, els nostres nens i joves són els més obesos d'Europa, la despesa en sanitat es dispararà en uns anys.

Carlos Iglesias, cap de Nutrició de la Universitat Alfonso X, assegura que "ja tot és transgènic. Els aliments transgènics ja han entrat en les nostres dietes".