Un discurs de més de deu minuts del raper Kanye West, que va anunciar que es presentarà a president dels Estats Units el 2020, i les extravagàncies de la cantant i mestra de cerimònies Miley Cyrus van marcar diumenge a la nit la gala dels MTV Video Music Awards (VMA) celebrada a Los Angeles. L'edició d'enguany va coronar com a reina de la nit Taylor Swift, si bé els VMA van demostrar un any més que la seva transcendència rau més en el drama que acompanya els seus protagonistes, que en el valor dels guardons.

Swift va aconseguir tres estatuetes, entre elles la de millor vídeo musical per Bad Blood -la més rellevant de la vetllada- i es va encarregar de lliurar el premi honorífic Michael Jackson Video Vanguard a Kanye West sis anys després que el cantant arruïnés el seu moment de glòria precisament en uns MTV VMA. El 2009, West va pujar a l'escenari just quan Swift celebrava la seva victòria en la categoria de millor vídeo musical femení per You Belong With Me per mostrar el seu enuig pel fet que el públic hagués preferit aquest treball enfront de Single Ladies de Beyoncé.

Diumenge, des del teatre Microsoft (abans Nokia), Swift va recordar aquell moment que va fer furor per les xarxes socials i va mostrar la seva admiració a West, qui poc després va prendre la paraula per fer un sentit discurs de més de 10 minuts en el qual mai va arribar a demanar perdó.

La nit, però, també va tenir com a clara protagonista, i no precisament per la seva faceta artística, la sempre polèmica Miley Cyrus. A més de fer publicitat sobre la marihuana i reconèixer que n'havia fumat just abans de l'inici de la cerimònia, l'ex-Hannah Montana, va explicar que si Kanye West es presentava finalment a les eleccions de 2020, podia comptar amb el seu vot.