A ningú el sorprèn a hores d'ara que en les sèries emeses pels canals de cable nord-americans hi hagi escenes pujades de to o nus integrals. Però en aquesta ocasió, l'alarma ha saltat a Hollywood, i la causant no podia ser una altra que HBO, que ha escandalitzat diversos actors per les suposades exigències sexuals del canal a l'hora de buscar figurants per a la seva nova ficció, Westworld.

Segons el sindicat d'actors Sag-Aftra, les clàusules sexuals que han signat els extres són massa explícites. Concretament han estat 57 els extres contractats, i entre les exigències apareixia "portar un pegat de pèl púbic, interpretar contacte entre genitals o simular sexe oral amb tocament de genitals", també postures d'índole sexual que s'especificava en el propi contracte que podrien ser "desagradables o incòmodes" per a l'actor.

HBO, per la seva banda, no ha trigat a desmentir el que nombrosos extres van denunciar indignats. Segons el canal americà, "el contracte no va ser redactat ni aprovat per HBO, Warner Bros, ni cap dels productors". A més, en declaracions a Deadline han matisat que mai requereixen aquest tipus de situacions a cap actor, per això han preferit rectificar el més aviat possible. "En el set de rodatge proporcionem sempre un entorn de treball professional, còmode per a tots els artistes", afegeixen fonts d'HBO. Segons indiquen, el document va ser elaborat per una agència d'extres externa.

El 30 de setembre va començar el rodatge de la nova sèrie d'HBO, Westworld, que ja està enmig de la polèmica fins i tot abans de començar l'enregistrament. La ficció està basada en la pel·lícula homònima de 1973, que a Espanya es va comercialitzar sota el títol Almas de metal. J.J. Abrams i Jonathan Nolan seran els encarregat de la producció de la sèrie d'HBO, protagonitzada per Anthony Hopkins i Evan Rachel.