RTVE aposta per la realitat virtual i augmentada a Ingeniería romana. El ingenio de Roma al servicio del pueblo, una sèrie conduïda per Isaac Moreno, que descriu els recursos dels enginyers romans per construir obres prodigioses. Es tracta del primer projecte transmèdia amb vídeos de realitat virtual i augmentada del Lab de RTVE i s'estrena avui dissabte amb una doble entrega, a les 17:05 hores a La 2.

Durant l'Imperi Romà es van aixecar colossals obres d'enginyeria, algunes de les quals han arribat fins als nostres dies, com els aqüeductes de Nimes o de Segòvia o el teatre de Mèrida. Presentat per Isaac Moreno, Ingeniería Romana ensenya com es van construir aquestes estructures i descriu l'habilitat dels romans per assimilar i acceptar el coneixement que van recollir de fonts diverses, com l'antiga Grècia, i que després van perfeccionar. Dirigida per José Antonio Muñiz, consta de vuit episodis que mostren com van aixecar grans obres destinades a comunicar territoris, dominar les aigües i disposar de ciutats extraordinàries.

Així, la sèrie documental mostra els desafiaments a què s'enfrontaven, com els abordaven i resolien en obres colossals, com el Teatre de Cartagena o el Coliseu de Roma. La sèrie viatja pel món, i en especial per la Península, per conèixer les restes que perduren.

Per realitzar el programa s'han creat vídeos de realitat virtual i augmentada i els espectadors podran aprofundir en la temàtica a través dels dispositius mòbils. L'audiència podrà veure, per exemple, la Tarragona actual i l'antiga Tarraco a través del mòbil o la tauleta. Es coneixeran així alguns dels secrets sobre les tècniques de construcció d'aquella època d'esplendor accedint a una App de realitat virtual per viure l'experiència més enllà de la petita pantalla.