El cantant Raphael i els periodistes Ana Blanco, Iker Jiménez, Carlos Alsina i César Lumbreras han estat alguns dels guardonats amb els Premis Ondas 2015, en una edició que també ha reconegut la qualitat dels programes A vivir que son dos días i Tu cara me suena. Las mañanas de Cuatro ha estat distingit com a millor programa d'actualitat, El ministerio del tiempo com a millor sèrie espanyola, José Mota com a millor intèrpret de ficció masculí nacional i l'elenc d'actrius de Vis a vis (Antena 3) com a millors intèrprets femenines nacionals.

Ángel Carmona ha estat reconegut com a millor presentador de ràdio musical i Fito Cabrales, líder del grup Fito i Fitipaldis, com a millor artista, en una edició que ha repartit premis en 23 categories. En l'apartat musical també cal destacar el premi al concert pel 25è aniversari de Cadena Dial en la categoria de millor espectacle i les mencions especials a Mariza i Amaral.

En el llistat dels premis Ondas Nacionals també tenen un lloc important Gladys Palmera, Los Descendientes, de Canal Sur, i El mort viu, dels estudiants de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que rebrà el guardó a millor sèrie d'Internet.

Els Premis Ondas, que concedeix la Cadena SER a través de l'emissora degana, Ràdio Barcelona, han rebut aquest any un total 350 candidatures, rècord de la llarga història del certamen, que aquest any fa 62 anys. Les candidatures han arribat enguany des de més de vint països.

De fet, molts dels premiats en l'apartat internacional dels premis Ondas d'aquest any són llatinoamericans, com és el cas de Joaquín López Doriga, que ha estat reconegut per la seva trajectòria professional i la seva feina a Televisa Mèxic. També han estat premiats el periodista llatí Jorge Ramos, el programa de Televisa Ràdio Prisa Nuevos métodos para planchar y morir en México i Historia de un clan, del grup argentí Underground Producciones.

Tots aquests guardons es lliuraran el pròxim dimarts 24 de novembre en la tracional gala que tindrà lloc a l'Auditori Fòrum del CCIB, a Barcelona.