La 2 de Televisió Espanyola se suma aquesta nit a la commemoració del Dia Europeu de la Música, fixat en el 21 de juny, amb una edició de Cachitos de hierro y cromo dedicada a la rumba. A les 19.10 hores, Virginia Díaz presenta Rumba que tumba, un lliurament que s'agenolla davant la rumba catalana, i al mateix temps, pica l'ullet a les noves generacions.

Si es tracta d'una jornada de celebració, d'una festa de la música, la rumba és sens dubte un dels gèneres més adequats per ballar i passar-ho bé. En aquesta edició del programa, que es nodreix de l'arxiu documental de Televisió Espanyola, no hi faltaran tots els ídols del "carrer de la Cera" i de "la plaça del Raspall", però també a les noves generacions que barregen la rumba amb el rock, el rap, el pop o el tecno, entre altres gèneres.

Peret, Gato Pérez, Los Chichos, Los Chunguitos, El Chacho, El Noi, El Pescadilla o Los Amaya compartiran protagonisme amb els Estopa, entre d'altres, en una festa que fusiona color i calor. Tampoc hi faltaran, com a cirereta final, Los Manolos i les seves recordades actuacions als Jocs Olímpics de Barcelona 92.