Roden a Calonge i l'Estartit una pel·lícula sobre la Maternitat d'Elna

'La llum d'Elna' s'estrenarà a TV3 el segon semestre del 2017 i compta amb Nausicaa Bonnin, Noémie Schmidt, Natalia de Molina i Pep Anton Muñoz

07.07.2016 | 00:03
Roden a Calonge i l'Estartit una pel·lícula sobre la Maternitat d'Elna

De l'any 1939 al 1944 a la Maternitat d'Elna (Rosselló, Catalunya del Nord) van néixer 597 nens de mares republicanes exiliades i també de mares jueves que fugien dels nazis. Era una institució humanitària liderada per la infermera Elisabeth Eidenbenz que va treure dels camps de refugiats de la zona les mares que estaven a punt de donar a llum en situacions infrahumanes.

Per donar a conèixer aquesta història s'està rodant la primera pel·lícula per a la televisió basada en aquests fets. El projecte té una base històrica per usa la ficció per explicar el relat. Durant les properes cinc setmanes, es rodarà a Calonge, l'Estartit, Sant Cugat i a Estana (Cerdanya).

Entre els actors destaca la participació de Noémie Schmidt (que fa d'Elisabeth), Natalia Molina, Nausicaa Bonnin, Blanca Romera i Pep Anton Muñoz, entre d'altres.

La directora, Sílvia Quer, diu que vol remoure consciències i les actrius Nausicaa Bonnin, Noémie Schmidt i Natalia de Molina detallen els seus personatges i com viuen la història de la maternitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema