El gran dictat es prepara per donar els més de 50.000 euros que hi ha en aquest moment al pot del programa, just quan falten molt pocs dies perquè s'acomiadi i se'n vagi de vacances fins al setembre. Aquesta setmana, els espectadors podran veure com un concursant aconsegueix escriure correctament les 15 paraules del dictat, requisit indispensable per aconseguir el preuat porquet. Se sabrà així si serà Julià Hidalgo, qui ho aconsegueixi i es converteixi en el nou guanyador del pot.

En Julià participa en El gran dictat des de fa més de 30 programes i ha fet història en ser el concursant que més vegades seguides s'ha quedat a només una paraula del pot: un total de 29 ocasions, amb què ha superat el rècord que fins ara tenia Marcel Arias. Amb més de 24.000 euros acumulats, aquest lingüista de 22 anys destaca per tenir una memòria prodigiosa que li permet memoritzar llistes senceres de comarques, comunitats autònomes, capitals de països, dades demogràfiques, resultats polítics, parades de metro o noms de pokémons. Una memòria fotogràfica que li ha permès aprendre's tot el vocabulari de mineralogia i escriure paraules gairebé impossibles com ara gahnoespinel·la, hamamelidàcies, zervanisme, berthòl·lid, keruing o aleydigisme.

Malgrat que tot apunta al nom d'en Julià, no seria la primera vegada que el favorit és desbancat per un altre concursant a l'últim moment. Així va passar el novembre del 2014, quan Lluís Garcia Petit li va prendre el premi a Pau Sabaté, o fa uns quants mesos, quan van eliminar el veterà doctor Chivite després d'haver participat en més de 60 programes. En tot cas, falta molt poc per saber el nom del concursant que s'endurà més de 50.000 euros.