L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió va lliurar aquesta setmana els premis de periodisme científic Concha García Campoy. En aquesta segona edició, l'Acadèmia va retre homenatge a Eduardo Punset i al treball de Pepa Fernández. Aquests premis, creats per l'Acadèmia de Televisió per honrar la figura de la periodista Concha García Campoy, valoren l'excel·lència d'una carrera professional o de treballs específics en els mitjans relacionats amb la recerca, la divulgació científica o la salut.

Els premiats en aquesta edició han estat, en format audiovisual, el reportatge Mal Aire, sobre la tasca de l'equip liderat per l'espanyol Pedro Alonso en la recerca i vacuna contra la malària. En premsa escrita, el premi és per a la periodista Cristina Sáez per la qualitat periodística i divulgativa de Una esperança per a l'alzheimer. Jesús Méndez i Pau Sant Clement, d'elpais.com, són els guardonats en premsa digital per Així opera el cirurgià robot, sobre els primers trasplantaments de ronyó a Espanya amb cirurgia robòtica.

El jurat va concedir, a més dels esmentats, dos accèsits en les categories de televisió i premsa digital a Graziella Almendral, pel projecte IndagandoTV, i a Ángela Bernardo, pel rigor tècnic i científic del treball Desxifrar un codi ?enigma tan perillós com invisible.