TVE adquireix els drets dels resums de la Lliga fins al 2019 per 6 milions d'euros

27.07.2016 | 07:22
TVE podrà emetre els resums dels partits de Lliga.

El Consell d'Administració de RTVE va aprovar en la seva última reunió adquirir els drets dels resums no exclusius de la Lliga de futbol i la Copa del Rey fins al 2019.
Tal com explica el portal web PRNoticias, aquests drets estan adjudicats a l'empresa Mediapro després del concurs públic convocat per la lliga. Amb aquest acord, TVE pagarà en total sis milions d'euros a l'empresa de Jaume Roures per l'explotació dels drets dels resums.
L'anterior contracte en la matèria entre TVE i Mediapro va ser de 12 milions d'euros i es va tancar enmig d'una sonada polèmica, ja que les condicions eren molt diferents de les actuals: els drets eren exclusius i només es podien vendre a un únic operador. TVE, per tant, era l'únic canal que podia emetre aquests continguts, mentre que la resta de cadenes podien oferir només 90 segons de cada jornada.
Mediaset i Atresmedia van denunciar que aquestes condicions eren restrictives i contràries al dret a la informació davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, que els va donar la raó. Així, el CNMC va obligar la Lliga a canviar les condicions i cedir 90 minuts de cada partit a les televisions i TVE va decidir rescindir el contracte.
Amb el nou panorama, la Lliga ha canviat també les condicions d'explotació dels drets, que han deixat de ser exclusius. Per això, el contracte firmat per TVE té un valor molt inferior a l'anterior, ja que és possible que no sigui l'únic canal que els adquireixi. Mediapro segueix negociant amb altres cadenes tot i que no sembla que Atresmedia o Mediaset segueixin interessats en la compra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema