La sèrie de ficció Merlí continua recollint èxits arreu del món. En aquesta ocasió, la ficció arribarà a Alemanya de la mà de Beta, i en virtut de l'acord amb Largardère Studios Distribution, responsable de la distribució internacional de la sèrie. D'aquesta manera, la producció de Veranda TV arriba a un nou país després d'haver traspassat fronteres en direcció a l'Amèrica Llatina i als Estats Units, on va arribar a través de Netflix, i a França, gràcies a la cadena Cinema+ Famillie de Canal Plus França.

Amb l'acord que s'ha tancat, el grup Beta ha adquirit els drets per adaptar Merlí al mercat alemany. Una adaptació que se suma a la que el mateix grup audiovisual va fer de la sèrie Polseres vermelles, que ha estat un èxit a Alemanya, on ja preparen la tercera temporada, malgrat que a TV3 aquesta ficció només en va tenir dues.

A l'Estat espanyol Merlí es pot veure conjuntament amb altres sèries de TV3 com Cites, Polseres vermelles i Nit i dia a través de la plataforma Movistar+, que en va adquirir els drets. Aquestes ficcions estan disponibles a tot Espanya, on es poden veure en versió original en català. En aquest sentit, Merlí també va ser adquirida per ETB del País Basc, que la doblarà a l'euskera.

L'argument de Merlí, que a finals de juliol va acabar el rodatge de la tercera i última temporada, gira entorn del professor de filosofia Merlí Bergeron (Francesc Orella). Com si es tractés d'un nou Aristòtil, Merlí tria un grup d'alumnes de batxillerat per tal d'ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar tots els apsectes de la vida, però aquest professor de moltes cares desconcerta tothom qui l'envolta i incentiva els seus alumnes utilitzant mètodes de vegades censurables.