A la tarda la manca d'informació sobre la situació de la xarxa elèctrica de les comarques de Girona començava a mitigar-se. Cap a les set de la tarda Red Elèctrica (REE) informava que feia mitja hora que havia connectat la línia elèctrica de 220 kV que va de Vic a Juià, la línia de la qual s'alimenta Fecsa-Endesa per subministrar electricitat a les comarques de Girona i motiu pel qual 220.000 abonats es van quedar sense llum. D'aquesta manera, la principal font elèctrica es tornava a conectar després que a quarts de cinc de de la tarda del dilluns s'apagués. És a dir, 25 hores després. Des de la companyia asseguraven ahir que no es podien aventurar dades de recuperació del servei a Girona tot i que la tasques de recuperació "continuaven a contrarellotge". Minuts abans el secretari general d'Interior, Joan Boada, apuntava que el 70% dels abonats tornarien a tenir llum durant la nit d'ahir, mentre que el 30% restant ho farien durant el dia d'avui.

Les tasques per recupera la línia no van ser fàcils. Els operaris de Red Eléctrica, acompanyats durant tota la nit de dilluns pels Mossos d'Esquadra, no van poder accedir a la zona. La companyia va explicar que tenint en compte el desconeixement sobre la situació de la línia, i amb l'objectiu d'evitar riscos, es va decidir no tornar-la a connectar.

Ja dimarts i cap a dos quarts de nou del matí els equips de REE van poder, finalment, recórrer amb helicòpter la línia afectada i avaluar els danys. Una vegada conclosa la inspecció es va constatar que cap dels suports havia caigut, encara que tenien danys que afectaven el cable de terra i en algunes de les estructures que el suporten. "Avaries menors", indicaven fonts de REE.

La caiguda, un curtcircuit

Els danys estaven localitzats en tres punts diferents de la línia, fet que va provocar un curtcircuit i la seva posterior apagada. Amb la posada en servei de la línia, es van poder posar en servei totes les subestacions de la xarxa de transport a la zona. El problema, doncs, queia sobre la teulada de Fecsa-Endesa. La companyia va detectar 33 torres metàl·liques caigudes pel temporal. L'afectació més important per la manca de llum se centra a la Costa Brava en punts com Platja d'Aro o Sant Feliu de Guíxols. No obstant, el Diari de Girona va poder constatar que el temporal de neu va tirar a terra desenes de torres en diferents punts del territori. Des de Sils fins a Vilablareix, Sant Daniel, Banyoles o Sant Gregori. En aquest sentit, Boada va concretar que es prioritzaren els serveis més vulnerables arreu de les zones afectades amb la instal·lació de grups electrògens. Finalment, des de Red Eléctrica van incidir en la "precarietat del sistema elèctric de Girona, que no disposa de línia de molt alta tensió i van considerar que fins que no es finalitzi la xarxa de transport en construcció, davant situacions extremes no serà possible donar resposta a les necessitats elèctriques".