L'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), i la secretària municipal, Anna Serra, estan imputats per falsificar documents públics i així poder cobrar una subvenció per construir el nou ajuntament. El fiscal veu indicis de delicte perquè els dos haurien certificat que els ter?renys eren de titularitat municipal quan l'expedient d'expropiació del solar, que era de propietat privada, encara no estava resolt.

Arran de la denúncia d'un veí, el fiscal va instar els Mossos d'Esquadra a obrir una investigació. En l'atestat, els Mossos conclouen i ressalten "en negreta" que hi ha "indicis clars" que indiquen que l'alcalde i la secretària van cometre un delicte quan van certificar que els terrenys eren de propietat municipal.

Segons va explicar el fiscal de Medi Ambient i Urbanisme, Enrique Barata, l'equip de govern de Castellfollit de la Roca necessitava que els tràmits estiguessin complerts per poder cobrar la subvenció i construir el nou ajuntament, però l'expedient d'expropiació forçosa no estava resolt.

Per aquest motiu, el fiscal va fer arribar el cas als Jutjats d'Olot, que han obert diligències contra els dos imputats. Segons Barata, els indicis apunten que Coromina i Serra podrien ser autors d'un delicte de falsificació de documents públics per signar els certificats falsos. En cas que la fiscalia els acabi acusant, s'enfrontarien a penes d'entre sis mesos i dos anys d'inhabilitació.

El veí propietari dels terrenys on finalment estan construint les dependències municipals, Joan Gussiñer, sosté que, a banda de la falsificació dels certificats, van expropiar menys terreny del que realment necessitaven i que el nou edifici envaeix 2,5 metres d'una parcel·la que és de propietat seva.

"Són com una piconadora perquè passen, no escolten i van al seu aire", va criticar Gussinyer, que va explicar que és per aquest motiu que s'ha vist obligat a posar el cas en mans de la fiscalia.

Tot i la controvèrsia que envolta l'edifici, les obres tiren endavant. El pressupost per a la primera fase ha estat de 759.202 euros, i el Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat n'ha subvencionat 218.933. A més, l'Ajuntament també compta amb una altra subvenció de 298.724 euros per a la segona fase dels treballs.