Multen amb 4.700 euros un veí de Figueres que abocava trastos al carrer

L'home ha estat sancionat amb 3.000 euros per llançar deixalles, 200 per estacionar a la vorera i 1.500 per no tenir assegurança del vehicle

L'Ajuntament ha necessitat quatre operaris i dos vehicles per retirar els elements de la via pública

Vídeo | Multen amb 4.700 euros un veí de Figueres per abocar trastos al carrer

Ajuntament de Figueres

Carme Vilà

Carme Vilà

L'Ajuntament de Figueres ha multat amb 4.700 euros un veí per abocar trastos al carrer, a banda d'estacionar a la vorera i no tenir assegurança del vehicle. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha manifestat que ja n'hi ha prou d'incivisme. Han calgut quatre operaris i dos vehicles per retirar els elements.

L'home va ser enxampat ahir al vespre. Segons les fonts municipals, agents de la Guàrdia Urbana el van veure mentre estava realitzant l'abocament al carrer Llers. En concret llançava deixalles i trastos vells.

L'home va ser sancionat amb 3.000 euros de multa per l’abocament, 200 euros més per aparcar la furgoneta a la vorera i 1.500 euros més per no tenir assegurança, en total 4.700 €.

L'empresa de serveis municipals Fisersa ha procedit avui a la neteja. Des de l'Ajuntament han remarcat que per retirar el que s'havia abocat a la via pública, s'han necessitat dos vehicles i quatre operaris de neteja viària.

L'alcalde recrimina aquestes actituds. "Prou incivisme i prou impunitat davant actes tan descarats com aquest i ,sobretot, més educació i més pensar en comunitat", diu Masquef.

Campanya contra l'incivisme

Figueres va impulsar fa uns mesos una campanya contra l’incivisme, centrada en els abocaments de residus al carrer. Per l'Ajuntament, és una de les campanyes més importants que "busca un abans i un després amb la sensació d'impunitat davant actituds incíviques que embruten i degraden l'espai públic". S'enumerava "l'abocament de deixalles fora dels contenidors, llençar bosses d'escombraries a les papereres, no dipositar correctament les deixalles al contenidor corresponent, obrir bosses d'escombraries i escampar el seu contingut al carrer, orinar, escopir o tirar peles de pipes a la via pública, beure a la via pública i deixar les ampolles d'alcohol i les llaunes a terra, abocar runa i andròmines al carrer, a la riera o als descampats". Una llarga llista d'actituds amb les quals esperen acabar.

Els controls de la part sancionadora de la campanya s'han estat realitzant amb agents de paisà i inspectors de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres, i la col·laboració dels serveis de neteja viària de FISERSA i de recollida de residus d’EcoServeis, que alerten d’abocaments incívics o incidències que es troben, i es planifiquen els controls segons els punts que FISERSA indica que té detectades més incidències de neteja viària, i EcoServeis amb els punts d’abocaments incívics de residus més reincidents. L'ajuntament en 3,8 milions d'euros el cost anual de la neteja viària.

En el cas de les escombraries s’investiga l'origen i el propietari de les deixalles abocades fora dels contenidors amb els inspectors de Medi Ambient a fi d’interposar la sanció corresponent.