Roben 90.000 euros d'una casa de Sant Feliu gràcies a les informacions que els donava l'empleada de la llar

La dona està detinguda així com cinc persones més que escalaven el domicili per accedir-hi i emportar-se el botí

Sirenes de diversos vehicles de policia

Sirenes de diversos vehicles de policia / Pixabay

Eva Batlle

Eva Batlle

La policia ha detingut sis persones per emportar-se un botí de 90.000 euros en efectiu d'una casa de Sant Feliu. Un dels arrestats és l'empleada de la llar que facilitava la informació a la resta de la banda.

Agents de Policia Nacional en col·laboració amb Mossos d'Esquadra i Policia Local de Sant Feliu de Guíxols han arrestat aques grup de persones que ha quedat presumptament acusat d'un robatori amb força.

La investigació va arrencar amb una denúncia interposada a mitjans d'abril a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Feliu per part la víctima dels fets. L'homeva assegurar que li havien robat els diners en metàl·lic que guardava al seu domicili del centre de la ciutat.

Arran dels fets, es va crear un equip conjunt format per la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Els quals amb tota la informació que tenien cada cos policial per separat van poder encaixar totes les peces i resoldre el robatori en el marc de l'anomenada operació Hidden.

Sense forçar

Un fet que va despertar la curiositat dels investigadors després de la inspecció ocular, és que el robatori s'havia fet sense deixar marques ni senyals de forçament en les portes o finestres.

Els agents de la comissaria local de Policia Nacional de Sant Feliu de Guíxols a través de diferents fonts d'informació i investigacions van aconseguir la plena identificació de sis persones, asseguren des del cos policial. Considerades els autors del robatori amb força mitjançant la tècnica coneguda com a “escalament”. Els arrestats són cinc homes i una dona, tots veïns de la població i quatre d'ells estrangers.

Els investigadors van poder confirmar que el modus operandi d'aquest grup consistia en el fet que l'empleada de la llar donava la informació sobre els diners que tenia la víctima a casa i facilitava l'entrada dels delinqüents. Per això deixava una finestra sense tancar i llavors, els lladres aprofitaven per escalar i accedir a l'habitatge.

La cooperació policial va donar com a fruit la detenció el mateix dia de tots els implicats i la posada a disposició dels sis detinguts per un presumpte robatori amb força. Aquests van quedar en llibertat amb càrrecs.