Calonge comença a refer la platja de Torre Valentina

Els treballs, amb un cost de 270.000 euros, els finançarà la Direcció general de la Costa i el Mar

Es recuperaran les zones enjardinades a tocar del passeig i la platja perduda

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua amb les tasques de restabliment de les platges.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua amb les tasques de restabliment de les platges. / Ajuntament de Calonge

Redacció

Redacció

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua amb les tasques de restabliment de les platges afectades pel temporal Nelson del darrer cap de setmana de març. Els treballs se centren a la platja de Torre Valentina.

La reparació, amb un cost d'uns 270.000 euros, serà finançada per la Dirección General de la Costa y el Mar. Consistirà a refer l'espai tal com estava, és a dir, recuperar principalment les zones enjardinades a tocar del passeig i també la platja perduda, amb moviments de sorra.

Tindran una durada d'unes tres setmanes.

Les feines al litoral del municipi van començar a tenir lloc el dijous 16 de maig a la platja d'Es Monestrí, on durant prop d'una setmana es va reconstruir l'estructura de la part del passeig descalçada pel temporal i es van reinstaurar serveis i instal·lacions (passarel·les, accessos, infraestructures), a més d'aportar sorra a la platja. L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s'ha fet càrrec dels costos de les actuacions, valorats en prop de 120.000 euros. 

Cal recordar que el temporal Nelson es va sumar a la forta garbinada de principis de març i es van desgastar els escocells amb palmeres de la part de Torre Valentina. Finalment, van ser cinc els arbres que van caure. El mar, a més, va empassar-se la platja pràcticament d'un extrem a l'altre de Sant Antoni.

Continuen les tasques per refer les platges.

Continuen les tasques per refer les platges. / Ajuntament de Calonge