Els sindicats de la demarcació xifren en 26 milions d'euros els efectes de la tisorada a l'hospital Trueta i als altres centres de les comarques gironines. En una reunió celebrada ahir en aquest hospital, els representants sindicals dels diferents centres de salut de Girona van acordar una concentració el dia 28 d'abril a les sis de la tarda davant la nova seu de la Generalitat, a més d'altres mesures per rebutjar el pla de xoc que està portant a terme el Govern per reduir el dèficit de la sanitat pública.

Tal com ja havien anunciat amb anterioritat, els sindicats afirmen que la retallada del Trueta serà presumiblement de l'11%, fet que es tradueix en 16 milions d'euros, mentre que als CAP la reducció del dèficit serà d'uns 10 milions d'euros aproximadament. A aquests se'ls han d'afegir entre 4 i 7 milions pertanyents als hospitals comarcals.

La Sala de Juntes de l'hospital de referència a les comarques gironines va ser l'escenari escollit per una reunió que va congregar a tots i cadascun dels sindicats que representen metges, infermeres i altres treballadors de la sanitat. En total una vuitantena de persones, que van consensuar una sèrie de pautes a seguir d'ara en endavant, tal com també s'està fent a la resta de Catalunya. Un comitè especial s'encarregarà de perfilar una concentració que es vol que sigui multitudinària fins al punt d'arribar a envoltar completament l'antic hospital Santa Caterina. Els sanitaris (que tenen pensat portar la bata blanca), conviden a afegir-se a la protesta entitats gironines i usuaris, ja que consideren que les retallades afecten el conjunt de la societat. Tot i que encara s'ha d'acabar de perfilar, el lema que encapçalarà la concentració serà "La salut no pot patir retallades".

«Dol» per la sanitat pública

A partir d'avui els empleats sanitaris aniran a treballar amb un braçalet negre al braç per simbolitzar "la mort de la salut pública". Els sindicats van acordar-ho ahir com una iniciativa amb què pretenen que arribi al màxim de treballadors possibles, i també a pacients i familiars. Altres actuacions passen per repartir pamflets informatius als usuaris i conscienciar-los dels efectes negatius que poden tenir les mesures per a la ciutadania. Tots els representants dels sindicats van voler lloar l'ampli consens que s'ha assolit contra un pla que consideren "inassumible", i confien que el Departament de Salut el tiri enrere les reformes.

A més, els sindicats tenen previst organitzar diversos autobusos per anar a la manifestació de dijous a Barcelona, que es preveu que serà multitudinària. A més, van avançar que amb gairebé tota seguretat, després del dia 28 organitzaran concentracions setmanals a l'hospital Trueta.