Els trets de l'arma de Juan Tirado, de 76 anys, van endolar ahir Bescanó en posar fi a la vida de Cándida Serrano, de 71 anys, qui s'estava separant del pare dels seus quatre fills pels maltractaments a què es veia sotmesa i que l'havien obligada a sol·licitar una ordre d'allunyament que no va ser prou dissuasiva malgrat estar dictada el 31 de març a Sant Sebastià. Cándida Serrano es trobava arranjant la casa que havia posat a la venda, situada al carrer Constància, número 1, i per aquesta raó la seva veïna no va estranyar-se que un cotxe es deturés davant la vivenda quan passaven quinze minuts de les vuit del matí en creure que era el manobre. No obstant, pocs segons després va arraconar l'escombra en veure Juan Tirado sortint del vehicle i va marxar a informar el seu marit. Quan va tornar a sortir, l'agressor havia fugit.

Tement-se una situació tràgica, aquest matrimoni i el que vivia just davant de la casa de la víctima, van apropar-s'hi per comprovar l'estat de Cándida però l'absència de resposta als trucs a la porta els van empènyer a entrar a l'interior de la vivenda on, travessant el menjador, van arribar fins la cuina i es van trobar la dona estesa al terra damunt un toll de sang. Els Mossos d'Esquadra van localitzar l'agressor a Anglès al voltant de les 10 del matí i, després de detenir-lo com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi, el van conduir fins a la zona dels fets per fer-ne la reconstrucció.

Els veïns que més tracte tenien amb la difunta asseguren que vivia angoixada perquè estava amenaçada. Tant és així, que a la casa contigua encara recorden com "fa un parell de mesos" Cándida els va mostrar els blaus que tenia per bona part del cos després que Tirado la colpegés.

Feia prop de 10 anys que víctima i agressor havien anat a viure a Bescanó. L'alcalde, Xavier Soy, recorda com ella s'hi havia empadronat el 2001 mentre que ell va esperar set anys més. Dels quatre fills del matrimoni tan sols dos estan registrats a la vila. Un altre noi, que viu al País Basc, s'havia emportat la seva mare a viure amb ell una temporada però Cándida, segons informen els veïns de les cases adjacents, va tornar aquí fa tres setmanes per arreglar la casa del carrer Constància i creuen que en aquest període Juan Tirado, que vivia a Anglès amb la seva filla, va assabentar-se del seu retorn.

La seva jove no va poder reprimir la ràbia que sentia pel crim i quan la policia s'enduia l'agressor va cridar-lo al nom d'"assassí" mentre amargament li reconeixia que s'havia sortit amb la seva després de les amenaces proferides.