Aquest cop sí. Prop d'un miler de persones van sortir ahir pels carrers de Blanes per protestar contra el tancament de les urgències nocturnes en un dels ambulatoris de la ciutat. La protesta ja feia gairebé dues setmanes que estava convocada per una plataforma ciutadana, després que la Direcció General dels Mossos d'Esquadra desautoritzés la que estava prevista per a l'1 d'octubre per considerar que no havia estat demanada amb suficient antelació. A causa d'aquests fets, els organitzadors van decidir curar-se en salut i es van afanyar a reservar dia i hora per portar a terme la d'ahir i deixar clar el rebuig de part de la ciutadania a les retallades al sector.

Sota el lema "Amb la sanitat pública no s'hi juga. Prou retallades", unes 900 persones segons diverses fonts, van congregar-se a davant del Centre d'Atenció Primària (CAP) 2, situat al barri de la Plantera. Aquest ambulatori és el que tindrà les urgències tancades a la nit, i el lloc des d'on va arrencar la marxa d'ahir. Inicialment, la idea dels organitzadors era fer passar la massa de gent pels carrers principals, però segons van informar, "un canvi d'última hora ens ha obligat a passar per carrers de vianants. Nosaltres no compartim aquesta decisió però l'hem acatat per no generar més problemes".

D'aquesta manera, la marxa es va fer força més llarga (dues hores ben bones), i en el transcurs de la qual diversos simpatitzants de la causa s'hi van anar afegint. La coincidència amb les protestes globals del moviment 15-M va dotar de més força a la mobilització. En aquest sentit, diverses plataformes ciutadanes, representants d'algun partit polític i usuaris d'altres poblacions també van participar en la manifestació. Pere Lopera, un dels organitzadors, va voler destacar la participació dels membres de la plataforma que es mobilitza contra el tancament de serveis als CAP de la Selva Interior, "que han vingut fins aquí per donar-nos suport".

Després de passar per diversos carrers del centre de Blanes, la manifestació va acabar a les portes de l'altre CAP de la ciutat, situat al carrer Sebastià de Llorens. Allà els organitzadors van llegir un manifest en el qual criticaven no només el tancament d'urgències de nit, sinó també la retallada d'ambulàncies i la reordenació que s'està portant a terme a la Corporació de Salut de la Selva i Maresme. Salut ja va anunciar que a partir de demà s'implantarà a la Selva Marítima el nou model d'atenció continuada, en el qual es preveu que totes les urgències nocturnes de la zona es focalitzin als hospitals de Blanes i Calella, o a través de l'assistència telefònica del 112.