A mesura s'ha anat aproximant la data de l'arribada de l'onada de fred siberià que ha d'afectar fins aquest diumenge el territori català, les previsions han anat variant, i la probabilitat de precipitacions amb forma de neu a la demarcació de Girona han anat creixent. El Servei Meteorològic de Catalunya va informar ahir que durant el dia d'avui la cota de neu baixaria fins a nivell 0, és a dir arran de mar. Conforme vagi avançant el dia la probabilitat de nevades s'anirà estenent a tot el litoral i prelitoral gironí, tot i fer-ho de forma feble. Segons el Servei Meteorològic, a partir del migdia arribarà un nou front de precipitacions sobre el territori gironí, que amb el pas de les hores s'estendrà per tota la meitat est de Catalunya i acabarà afectant bona part de les comarques de Girona i Barcelona.

La previsió és que la neu sigui força seca i, com a conseqüència, els gruixos acumulats podran ser més importants. amb possibilitat d'arribar en alguns casos a gruixos de fins a cinc centímetres.

De cara als següents dies, l'aire fred provinent de l'nord-est d'Europa continuarà arribant, provocant un descens en picat de les temperatures, tant màximes com mínimes. Aquest fet provocarà que hi hagi glaçades moderades a les zones del litoral, i més fortes conforme es vagi endinsant cap a l'interior. A més, tal com avisava el Servei Meteorològic, el vent provinent del nord també reforçarà i empitjorarà la sensació de fred, sobretot a les zones de muntanya i a molts punts de la demarcació gironina.

Tal com s'ha anat avisant ja des de fa uns dies, la sotragada més important de les temperatures es produirà durant els dos dies del cap de setmana. De fet, el portal meteorològic Meteored preveia ahir per dissabte que la màxima a la ciutat de Girona sigui de 0 graus, passant bona part del dia amb temperatures amb dígits negatius. De fet, aquesta és la tendència que es preveu per a tota la província, amb temperatures lleugerament per sobre o per sota dels 0 graus de màxima.

A Banyoles, seria de -2º, a Sant Hilari, Olot i Figueres també; mentre que a la costa serien positives, amb 2 graus a Lloret i Sant Feliu de Guíxols i un a Palamós. La baixada també afectarà les mínimes, que es col·locaran en els dobles dígits en les zones més d'interior com Olot (-10º), Sant Hilari (-12º) o Ripoll (-17º); i es fregaran a la ciutat de Girona (-9º). A les zones de costa podrien arribar fins als -5º de Lloret de Mar. De cara a diumenge, la tendència serà cap a la recuperació tot i que les màximes continuaran properes als 0 graus.