Les ponències emmarcades a l´esdeveniment Destinació BCN: Història del Turisme a la Ciutat se celebren a l´Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, a la Sala d´Actes Agustí Duran i Sanpere.

En un context en què el turisme ha adquirit una rellevància important a la vida urbana de Barcelona, és una activitat que constitueix una de les activitats amb major capacitat d´impacte econòmic i cultural a la ciutat, raó per la qual propicia estudis, debats i estats d´opinió múltiples.

Malgrat la indiscutible rellevància del turisme barceloní, la seva perspectiva històrica ha estat més aviat desatesa per part de la historiografia local. Tot i això, es compta amb alguns estudis i autors que n´han analitzat diversos aspectes i que en el seu conjunt han creat un cos de coneixement prou significatiu.

El principal repte que es planteja al cicle de jornades consisteix a crear memòria històrica per tal d´assumir i reconstruir els relats de la pròpia trajectòria, prendre consciència dels encerts, les continuïtats i les singularitats del camí que s´ha traçat en el procés de construcció de la marca-ciutat Barcelona.

Pel que fa als ponents que participen a les jornades són el Dr. Jaume Fabre, Eduard Riu-Barrera, Inés Nieto, Àngels Solà, Teresa Navas, Albert Blasco, la Degana de la Facultat de Turisme, la Dra. Dolors Vidal; la Dra. Saida Palou, investigadora i docent de la Facultat de Turisme; Xavier Suñol, Maribel Rosselló, Pamela Valdivia, Paco Villar, Teresa M. Sala, Agustín Cócola, David Caralt i Enric Truñó.

En referència als participants de la Taula Rodona: Imatge, marca i espais turístics, són Jordi Borja, de la Universitat de Barcelona, José Antonio Donaire, director de l´Institut Superior d´Estudis Turístics (INSETUR) i docent de la Universitat de Girona, Patrícia Gabancho, periodista i escriptora, Jaume Subirana, de la Universitat Oberta de Catalunya. La moderadora de la Taula Rodona és Saida Palou.