Un mes passa volant. Fa res, el Llagostera protagonitzava la seva enèsima gesta amb una victòria de prestigi a Valladolid per rubricar una temporada, la del debut a Segona A, per emmarcar. D'això ja en fa trenta dies. En tot aquest temps, els jugadors han fet les maletes. Alguns per no tornar més i per buscar-se la vida en d'altres clubs; la resta, tot esperant tornar-se a vestir de curt a les ordres d'Oriol Alsina i Òscar Álvarez. Tots, això sí, han passat un mes allunyats del futbol, desconnectant després d'un any dur, llarg, però també per no oblidar, en què el club va escriure una nova gesta en la seva exitosa històrica més recent. Passat aquest mes, el Llagostera 2015/2016 es posa avui en marxa. Per davant, queda una pretemporada dura i exigent, amb la mirada posada al cap de setmana del 15 i 16 d'agost, quan està previst (si no hi ha cap contratemps d'última hora) que comenci la Lliga. Ara vénen unes setmanes en què "toca treballar de valent" per arrencar la competició "millor del que ho vam fer l'any passat". Així ho veu Pitu Comadevall, un dels veterans del vestidor, qui vol seguir donant guerra aquesta temporada. En l'aspect individual i també en el col·lectiu.

Durant la tarda d'avui i també demà, l'Hospital de Palamós acollirà les habituals revisions mèdiques. La plantilla es dividirà en dos i els jugadors aniran desfilant pel centre per passar les pertinents proves abans de posar-se a treballar. La primera sessió de treball arribarà dimecres. Al matí serà el torn de les analítiques i a la tarda, la gespa serà la protagonista. A les instal·lacions del Municipal Josep Pla i Arbonés de Palafrugell, el Llagostera 2015/2016 celebrarà el primer entrenament de la pretemporada. A partir del dijous començaran les dobles sessions ("el millor del futbol", bromeja Pitu) i diumenge, l'equip es desplaçarà fins a Garòs, a la Vall d'Aran, per celebrar-hi una estada d'uns dies.

Tot esperant per vestir-se una vegada més de curt, Pitu Comadevall admet que les vacances han anat "molt bé per desconnectar", sobretot després de 42 "llargues" jornades. Ara, amb "les piles carregades", tant ell com la resta de companys es tornaran a posar en marxa per encarar la segona temporada consecutiva a la categoria. Un repte majúscul per al saltenc, qui l'encara amb la mateixa il·lusió, respecte i també optimisme de sempre. "El segon any és el més difícil. Al primer, es ve d'un ascens, amb ganes i amb una inèrcia positiva. Els rivals es pensaven que ens guanyarien més fàcilment. Ara serà diferent. No som la novetat, tothom ens coneix. Per tant, hem de seguir treballant tan bé o millor del que ho hem fet fins ara", analitza.

Des que va acabar la passada Lliga, Oriol Alsina ha repetit que aquest estiu el club treballa per fer "un salt de qualitat". De moment han arribat Alberto Escassi i Emilio Sánchez, dos fitxatges dels "sis o set" que es volen tancar. "L'Oriol és molt ambiciós. I nosaltres també. Però som el Llagostera i estem a Segona A, fet que ens obliga a anar pas a pas. No seria lògic parlar ja d'estar a dalt o de fer el play-off. El que hem d'intentar, ara mateix, és fer una bona pretemporada i començar bé l'any, per no repetir la mala experiència de la temporada anterior", diu Pitu, qui valora també les dues incorporacions realitzades fins ara. "Tenim una bona base que s'ha consolidat i les dues cares noves ens serviran per augmentar la qualitat al mig del camp. L'Alberto (Escassi) i l'Emilio (Sánchez) són dos bons futbolistes que ens aportaran moltes coses i ens faran ser un millor equip. Ara ens cal reforçar l'atac, sobretot". Tots dos futbolistes, a més, arriben per convertir-se en competència directa per a Pitu: "Cada any m'ho posen més difícil i em fan córrer més!", diu en to irònic, abans d'afegir que "sempre hi ha hagut competència i és el més lògic i normal".

Personalment, el saltenc espera "seguir aprenent" cada dia a l'espera de "mantenir i si pot ser millorar" el seu nivell. També augura un bon any per al Llagostera. Sempre, això sí, amb prudència: "L'any passat vam pagar la penyora que molts jugadors no coneixien la categoria. Però ens va sortir bé. Ara no passarà el mateix. Esperem fer un bloc consolidat i, per què no, millorar l'última temporada".