«Per què em diuen Mosquito de sobrenom? Perquè quan era un nen era molt petitó», explicava somrient Thiago Rodrigues da Silva, durant la seva presentació oficial com a nou jugador del Llagostera. El davanter brasiler, amb 19 anys, afronta la seva primera experiència fora del seu país amb un únic objectiu: que el conjunt blaugrana sigui la seva plataforma de llançament al futbol europeu. «Vull donar-me a conèixer i ajudar al màxim l'equip», va subratllar. El seu entrenador, Oriol Alsina, està convençut de l'explosió del futbolista. «Veureu com pica amb els seus gols», va ironitzar fent un joc de paraules amb el seu renom.

El Llagostera fa temps que ha ampliat el mercat. Segons Alsina, tant ell com els seus col·laboradors han rastrejat el mercat sud-americà (brasiler, argentí, xilè, bàsicament) perquè «allà hi ha un volum de jugadors molt important i contínuament en surten de joves que poden tenir talent». És una aposta de risc incorporar dues peces com Mosquito i Giva, que va ser presentat divendres? Segons l'entrenador no perquè el seu nivell futbolístic està fora de dubte, tot i que va admetre que hauran d'ajudar-los a adaptar-se a un estil de vida molt diferent del que tenien al seu país d'origen. En el cas de Mosquito, que de moment viu amb Giva en un hotel, en breu arribarà la seva família per fer-li costat durant tota la temporada.

«Estic aquí per la confiança que em van mostrar l'Oriol i la presidenta», va assegurar el nou jugador del Llagostera, que ara està a l'espera de rebre el trànsfer per poder estar a disposició del preparador dissabte contra l'Osasuna. Segons Oriol Alsina «hi havia quatre equips de Segona d'aquí i un de Primera de Bèlgica que estaven interessats en ell però finalment ha apostat per jugar amb el Llagostera». Mosquito arriba cedit per un any pel Vasco da Gama, el club on s'ha format. El futbolista va admetre que desconeix la Lliga Adelante, tot i que es va mostrar convençut de poder-hi aportar gols i desequilibri. Segons ell «la meva posició al camp és de davanter centre, però també puc actuar per les bandes si el tècnic ho estima». I Alsina hi va afegir: «Té molt gol. És més punta que no pas banda, tot i que també hi pot jugar. Desequilibra, té molta força i és elèctric. Pot marcar diferències».

Amb l'arribada de Mosquito i també la de Giva, l'entrenador va admetre que «se'ns han obert moltes alternatives en atac, però la lliga té 42 jornades, és molt llarga, i també hi haurà la Copa i la Copa Catalunya, amb la qual cosa tothom tindrà la seva oportunitat i podrem escollir en funció del rival». Ara el tècnic ja es posa al cap el partit de dissabte contra l'Osasuna: «No sé si guanyarem o perdrem, però ens hi deixarem la vida, n'estic segur», va valorar.

El 2011 el nou jugador del Llagostera Mosquito va despuntar en el campionat sud-americà sub-15 fent onze gols en sis partits i també va brillar en el Mundial sub-17 del Brasil el 2013. Ara vol fer-se un nom al futbol europeu.