Oriol Alsina va tornar a exercir dissabte de primer entrenador. Segurament no havia deixat mai de fer-ho, però les pressions de la Federació Espanyola i el Comitè d'entrenadors van aconsellar-li fer un pas enrere ara fa dos anys i mig, quan el Llagostera vivia la seva segona temporada a Segona B (2012/13). Des del salt a la categoria de bronze, qui constava com a entrenador era Lluís Carrillo, tot i que les rodes de premsa les seguia fent Alsina i oficiosament tothom el seguia mantenint com a preparador principal. Fins que el 4 de febrer de 2013 el club va convocar una roda de premsa per explicar una sèrie de canvis en l'organigrama tècnic: Carrillo passava a ser oficialment el primer entrenador i Alsina rebia el càrrec de director esportiu, tot i que va seguir estant a la banqueta.

Aquella temporada les denúncies d'un parell d'equips de Segona B van provocar que la Federació cridés l'atenció del Llagostera. Alsina exercia obertament d'entrenador però no tenia la titulació requerida per la Federació Espanyola. Dos anys i mig després el preparador maresmenc ha acabat obtenint els permisos corresponents. I això, després que l'any passat ja fos oficialment el segon entrenador, li ha permès recuperar amb tots els ets i uts el càrrec que, com a mínim oficialment, va deixar aquell febrer de 2013.

Carrillo i Alsina van formar tàndem aquella temporada a Segona B i en la posterior, la de l'ascens a Segona A. En l'estrena a la categoria de plata Alsina va mantenir el càrrec de director esportiu i va fitxar Santi Castillejo perquè portés l'equip des de la banqueta. Carrillo feia tasques de scouting, fins que els mals resultats van acabar condemnant aquell entrenador i tornant la parella de moda dels despatxos a baix a la gespa.

Oriol Alsina, que ja exercia de segon, va passar-se tota la temporada passada treballant per treure's el títol definitiu. Ho va aconseguir aquest estiu, fa algunes setmanes. Temps enrere ja havia firmat un contracte per quatre anys amb el Llagostera, segur de ser-ne el primer tècnic.