La paciència és una virtut que no va mai de la mà amb el futbol i ja pot haver passat tan sols una jornada de Lliga que la paraula reacció o canvi d'imatge apareix a les primeres de canvi quan el resultat no és l'esperat. Això ho sap molt bé el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, qui després de debutar amb derrota en l'estrena del campionat davant l'Osasuna (0-2) encara avui contra el Lugo a l'Anxo Carro (18:30 hores) la segona jornada amb la mosca darrera l'orella. «He passsat una setmana estranya perquè tothom em pregunta per la derrota davant l'Osasuna i era només el primer partit de Lliga», lamentava ahir en roda de premsa.

L'entrenador admetia que «el resultat del debut no va ser favorable i tot i fer dos pals l'Osasuna va ser millor», però també va voler recalcar per enèssima vegada que «el Llagostera és l'equip més petit de la categoria i allò que vam fer la temporada passada té un mèrit extraordinari que ara mateix no serveix de res». Per tant, Alsina creu que cal canviar ràpidament el xip i «tornar a la nostra realitat»; aquesta diu, segons el tècnic dels blaugrana que «demà (avui per al lector) ens enfrontem contra un equip d'una capital de província que fa molts anys que juga a Segona A i que el més normal és que ens guanyin», tot referint-se al Lugo. Aprofundint un xic més sobre el rival dels llagosterencs en el primer desplaçament de la temporada, Alsina creu que l'equip dirigit per Luis Milla, «és un molt bon bloc que segueix amb la línia de fa molts anys i fins i tot millorada. Tracten bé la pilota perquè tenen futbolistes de bona qualitat tècnica. En destaco el lateral esquerrà Manu que es converteix en extrem, el migcampista Pita o el davanter Caballero, que per mi és dels millors de la categoria». En la primera jornada, el conjunt gallec va salvar un empat a dos del Carlos Tartiere d'Oviedo, un partit que va seguir el propi Alsina: «El Lugo va ser superior al primer temps. Si els volem guanyar, hem de ser forts defensivament i ser solidaris en totes les línies».

L'onze patirà canvis

En la roda de premsa celebrada ahir a Palafugell, Oriol Alsina, va assegurar que «hi haurà canvis a l'onze titular perquè entenem que hi ha jugadors que han entrenat molt bé i es mereixen una oportunitat», i alhora lamentava que «en les convocatòries només hi poden anar 18 futbolistes i després només 11 poden sortir d'inici perquè l'actitud d'ells és molt bona». El que és cert també és que el cos tècnic comptabilitza algunes baixes per a la cita d'aquesta tarda a terres gallegues. L'equip es queda sense els lesionats Eloy Gila, Jordi López, Ruymán Hernández.

Caballero, l'amenaça

Sobre el rival, Alsina va explicar que un dels homes que més maldecaps pot donar al seu equip és el davanter Pablo Caballero, l'autor del gol que va evitar l'ascens del Girona a la Primera Divisió aquest últim mes de juny. «El Lugo té moltes combinacions per arribar a dalt i en Pablo baixa molt bé les pilotes. Té potència, és ràpid, guanyar la posició als centrals i té molt de gol. Al meu parer, és un dels millors atacants de la categoria».