El gol. L'essència del futbol. El bé més preuat. El més desitjat, anhelat i buscat. L'únic camí cap a les victòries. Allò que a Llagostera esperen amb els braços oberts. Hi estan acostumats, a això d'esperar-lo. Ja no s'estiren els cabells. S'ho prenen amb calma, amb tota la paciència del món. No és la primera vegada que l'equip s'encalla en aquest aspecte només començar. L'experiència, així ho diu. Mai ha estat el gironí una potència ofensiva. Al menys, en els darrers anys, quan ha militat a Segona B?i també a la Segona Divisió A. Han estat pocs anys, però en la majoria la màquina s'ha començat a engreixar tard. Els resultats ho han acusat, pel que després ha estat necessari donar un plus i duplicar esforços per no veure's amb l'aigua al coll. Els precedents diuen que la calma és necessària i que els resultats sempre acaben arribant, però també parlen del Llagostera com un equip poc golejador, sense killers que marquin les diferències. Si bé aquest any ha començat amb aquesta tònica, hi ha jornades per endavant per intentar canviar aquesta tònica.

Aquest últim estiu, de Palamós van fer les maletes homes com Arturo Rodríguez, Robert Simón, Pere Tarradelles i Alberto Perea. Jugadors ofensius, que tot i això no van aportar pràcticament gols a l'equip. Sí que ho va fer Sergio León, ara meravellant a l'Elx. Decidit a armar una plantilla amb potència ofensiva, Oriol Alsina va portar cap a la Costa brava atacants com Giva, Chumbi, Juanto Ortuño, Mosquito i Benja Martínez. De davanters, n'hi ha per avorrir. La recepta, tanmateix, no ha acabat de funcionar. Al menys, en les primeres 5 jornades. En aquest període, el Llagostera només ha marcat 3 gols (obra de Juanjo, Giva i Pitu, aquest últim de penal) i tots ells han arribat en el mateix partit.

Per tant, estem com estàvem. Perquè tot just fa un any, els blaugrana també tancaven la cinquena setmana de competició amb 3 gols a favor. El més greu és que, llavors, el quart no va arribar fins la novena jornada. Quelcom que, de repetir-se, seria preocupant. Aquest últim curs, el Llagostera va tancar la Lliga ben amunt a la classificació, però amb uns números discrets de cara a porteria:?41 gols.

Dolentes també van ser les xifres del curs 2011/12, el primer a la Segona Divisió B. Ja no pels resultats, sinó perquè l'equip només havia anotat un gol en 5 jornades. Un. I?no va ser fins al setè partit que va arribar als 3. Aquell any, la reacció va fer que l'equip acabés cinquè a la taula. Al final, 44 gols a favor.

Millor van ser les arrencades de les campanyes 2013/2014 (la de l'ascens) i 2012/13. En la primera, a la cinquena jornada de Lliga els llagosterencs sumaven 8 gols i, com a excepció, van tancar l'any amb 61 dianes:?els millors números dels últims temps. En la segona, 44 gols en cloure la temporada, però molt bones xifres després de disputar-se la cinquena jornada:?els d'Alsina sumaven ja 9 dianes a favor.