Sense ocasions és complicat guanyar, per no dir pràcticament impossible. Fins aquí tothom hi estarà d'acord. I és que aquesta, agradi o no, va ser l'autèntica realitat del partit d'ahir a Palma. Hi haurà qui dirà que el Llagostera també la va tenir, i això és totalment cert, si l'àrbitre Pizarro Gómez no hagués anul·lat només començar (2') un gol de Juanjo per un fora de joc innexistent. Que aquesta decisió va marcar i molt el guió del partit també és cert. Com també ho és que a partir del minut 20 del primer temps, el Mallorca va ser molt superior, i el Llagostera va desaparèixer del mapa. La desconnexió dels d'Oriol Alsina va propiciar un reguitzell d'arribades dels d'Albert Ferrer, fins ahir molt qüestionat. La més perillosa no es va fer esperar. Va arribar al minut 30 quan el local Manuel Arana va enviar la pilota al travesser de la porteria defensada per Moragón. Res pot servir d'excusa, i és que el Mallorca va fer i desfer com i quan va voler. En va fer prou amb un gol de Sissoko al minut 67, per sumar la segona victòria de la temporada que, això sí, no li permet sortir de la zona de descens, on ha tornat a caure l'equip gironí. A les acaballes del primer temps, el Mallorca també va disposar d'una gran oportunitat, aquest cop de les botes de Javi Ros (38'). El domini dels balears en l'últim quart d'hora va ser absolut. Bona mostra d'això, ho reflecteix el fet que el Mallorca va efectuar fins a vuit llançaments des de la cantonada només en aquesta estona.

Sigui com sigui, una vegada per falta d'encert, altres per les bones intervencions de Moragón, la realitat és que el Llagostera es va acabar salvant d'encaixar el gol i marxar al descans amb un marcador advers. Amb el 0-0, el Llagostera seguia viu. Tocava reaccionar. Era obligatori corregir en molts sentits per intentar esgarrepar quelcom positiu de les Illes Balears. A diferència de la setmana passada, el Llagostera patia per arribar a la porteria rival. No es pot oblidar que a part de la jugada inicial de Juanjo, i d'un llançament de falta de Pitu que va acabar sortint desviat, poca cosa més van oferir ahir en atac els de la Costa Brava.

Els locals manen

La segona part només va tenir un color, igual que els últims del primer temps. El vermell del Mallorca. A la represa, els d'Oriol Alsina van continuar veient com el Mallorca pressionava. Una de les més clares la va tenir Rolando Bianchi amb una rematada de cap des del centre de l'àrea que Moragón va poder aturar quan el públic ja cantava gol.

La insistència normalment acaba tenint la seva recompensa. I ahir no en va ser una excepció. Abdoul Sissoko que ja ho havia provat abans, va fer justícia, marcant amb un fort xut amb la dreta des del centre de l'àrea que aquest cop Moragón no va poder aturar. Amb l'1-0, la cosa es complicava i molt. El camí feia pujada, i més tenint en compte que en tot el segon temps, el Llagostera va ser incapaç d'arribar a la porteria de Cabrero. Oriol Alsina es desesperava a la banda. De fet, els arguments parlen per si sols. En el minut 75, el tècnic del Llagostera ja havia fet els tres canvis. L'últim en entrar va ser Chumbi que tornava després d'algunes setmanes lesionat per Jorge Garcia.

Davanter per defensa, en un darrer intent per trobar el gol de l'empat. Un gol que amb el murcià damunt del terreny de joc tampoc va acabar arribant. El Llagostera ho va provar inextremis en el minut 88, de manera molt forçada amb una rematada de Juanto des de fora l'àrea que no va acabar a bon port. En aquest mateix minut, Ferrer va fer entrar el banyolí Ferran Corominas. I el partit va morir amb un fort xut de Tià Sastre (91') que en cas d'haver entrat hagués deixat el partit sentenciat. Ara, toca pensar en la Copa. Serà dijous contra el Saragossa.