El Nàstic de Tarragona va decidir rectificar dimecres a la nit i canviar la campanya promocional del partit contra el Llagostera amb un «Benvinguts» i el símbol de la pau en comptes de l'anterior «Venvinguts» amb la «V de vendetta». Una petició expressa dels Mossos d'Esquadra després de la Junta de Seguretat va ser el desencadenant del pas enrere que va fer el club grana en la seva promoció de l'esperat derbi de diumenge, en què per primera vegada es retrobaran el Nàstic i el Llagostera després d'aquell play-off d'ascens que va representar l'ascens dels gironins el 21 de juny de 2014. El duel portarà la millor entrada de la temporada al Nou Estadi (es parlava d'uns 8.000 espectadors però ara la xifra que s'espera és d'entre 10.000 i 11.000) i es reforçaran els controls policials per tal d'evitar qualsevol aldarull fruit de la rivalitat.

Ja ahir, en una entrevista publicada pel Diari de Girona, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, rebaixava, i molt, el to bel·ligerant cap al Llagostera que havia mostrat dilluns, en la presentació de la promoció ara rectificada. «Possiblement ens hem equivocat», admetia, a més d'assenyalar que si hagués de tornar a prendre la decisió, no hauria tirat endavant aquella campanya. Unes hores més tard d'aquella conversa, els fets es van precipitar i els Mossos van obligar el Nàstic a rectificar en un intent d'evitar males interpretacions que incitessin a la violència en uns moments especialment delicats a Europa després dels atemptats de París. Fonts del club tarragoní evitaven ahir admetre les pressions dels Mossos tot i que reconeixien que la decisió s'havia pres «després d'escoltar les recomanacions que van fer tots els agents de seguretat» en la reunió. Per al Nàstic «s'ha reconduït la campanya tot i que el missatge és el mateix, el de voler dur molta gent al camp a animar l'equip».

Per la seva banda, el responsable de seguretat del Gimnàstic de Tarragona, Jordi Ruiz, va anunciar ahir que en el partit de diumenge hi haurà un reforç policial per tractar-se d'un duel d'alt risc i per la situació que es viu actualment davant l'amenaça gihadista. «Després de la reunió de la Junta de Seguretat, hi haurà més controls en aquest partit a causa de l'augment d'espectadors que es preveu, els problemes en els accessos i els registres per entrar a l'estadi», va subratllar.

El Llagostera ja ha fet arribar al club grana la seva petició de localitats de protocol. El club gironí també està a l'espera de saber quants aficionats viatjaran diu?menge en l'autobús que s'ha organitzat, pel preu de 20 euros (el valor de l'entrada) ja que el viatge s'ofereix de franc. En l'àmbit esportiu els dos equips van entrenar ahir amb normalitat. Avui el tècnic Oriol Alsina farà la prèvia del partit a Palafrugell.