Els cinc sentits posats a guanyar el primer partit a fora. Tot allò que passi a l'entorn del partit és incontrolable i, per tant, la ment cal dirigir-la en competir al màxim per pescar els primers tres punts d'una tacada lluny de la Costa Brava. Oriol Alsina vol abstreure's de tot l'embolcall que ha acompanyat el Nàstic-Llagostera d'aquesta tarda (17 h.) perquè per a ell allò realment important és aprovar "d'una vegada per totes l'assignatura pendent de guanyar fora de casa". A més a més, si la primera victòria lluny de Palamós pot arribar superant un dels altres reptes que tenen els llagosterencs, com és el de mantenir el zero a la porteria de René, doncs, oli en un llum.

Sis partits a domicili: cinc derrotes i un empat o, traduït en números: 1 punt de 18 en joc a domicili. Amb l'únic marcador positiu de l'empat a dos a Montilivi, és evident que els números del Llagostera lluny del Palamós-Costa Brava deixen molt a desitjar, a més, si posem la lupa a les darreres actuacions protagonitzades pels blaugrana a San Mamés (2-0), a Santo Domingo (6-1) o a Mallorca (1-0), per posar els exemples més recents, la imatge de feblesa, poca competitivitat i nul·la producció atacant, queda comprovat que la cara que mostren els d'Alsina a fora respecte a la mostrada a casa és totalment diferent.

Ser el mateix Llagostera de casa a fora. Per tant, si el Llagostera vol abandonar les posicions de descens que ocupa en aquests moments, la salvació passa per ser regulars i això vol dir sumar punts a fora. El tècnic maresmenc dels gironins preveu que el derbi català d'aquesta tarda sigui "de màxima dificultat" perquè el conjunt dirigit per Vicente Moreno "ens exigirà el màxim nivell, concentració i competitivitat perquè tenen un molt bon equip, ple d'homes de qualitat i amb nombroses alternatives".

El Nou Estadi, una caldera bullint amb ganes de cobrar comptes pendents. Referent a l'ambient d'hostilitat i d'animadversió cap al conjunt del Gironès que espera als homes d'Oriol Alsina després de la polèmica eliminatòria d'ascens que va deixar sense l'ascens a la Segona Divisió A al conjunt tarragoní, Alsina treu ferro a qualsevol tipus de polèmica perquè per a ell allò realment important és l'aspecte purament esportiu, Alsina, no obstant això, recorda aquell èxit dient que "allò que va passar fa dues temporades va ser la culminació d'un any històric i molt llarg amb la superació d'un club modest com el Llagostera de tres eliminatòries d'ascens contra el Racing , l'Avilés i el Nàstic".

Controlar la força i embranzida del Nàstic en els primers minuts serà clau per l'esdevenir del matx. El tècnic del Llagostera considera un factor cabdal mantenir a ratlla als jugadors grana en els primers minuts del partit, "gestionar l'inici del partit pot resultar clau perquè tots dos equips sortirem amb molta empenta per voler guanyar el partit i espero que el Llagostera competeixi al màxim nivell per poder puntuar", assegura Alsina, que creu que la psicologia també serà important i en aquest sentit veu els seus homes en bona disposició perquè "venim d'una victòria contra el Numància, un equip que només havia perdut dos partits i en canvi el Nàstic ve d'encaixar una derrota, però, al final si mires la classificació veuràs que el Nàstic està sent més regular i millor que nosaltres perquè porta sis punts més".

La classificació encara és anecdòtica, més endavant sí que pot preocupar. La posició de cuer que ocupa el Llagostera (20è) no preocupa especialment a Alsina perquè la classificació de la Lliga Adelante es troba més igualada que mai i un triomf aquesta tarda a Tarragona els faria abandonar amb molta seguretat la zona de descens, "és evident que preferiríem estar més amunt però injustament no estem a la zona mitja perquè en alguns partits hem fet mèrits per sumar més, però, la classificació és aquesta, no ens agrada ser on som però això és llarguíssim", es resigna Alsina.

Fer que René acabi amb el zero a la porteria. Un altre repte d'Alsina és el de no rebre gols, ara mateix els gironins sumen 12 partits se?guits encaixant comptabilitzant els deu últims de Lliga més els dos de Copa del Rei.

El Llagostera té les baixes de Ruymán i Juanto Ortuño, mentre que Chus Herrero no es va poder recuperar a temps. En canvi, Imazha entrat a la llista.