La del Llagostera i la Copa del Rei és una relació curta però intensa. Una història d'amor breu, que fluctua a batzegades, però que ha deixat algun capítol per al record. Fa tot just quatre dies que els gironins són al mapa, encara que mai han deixat de fer-la grossa. Ascensos a patades, victòries de mèrit a la Copa Catalunya i també alguna participació sonada a la Copa. Que demà visiti Palamós tot un Deportivo de la Corunya és motiu més que suficient perquè a la Costa Brava sigui festa grossa. Però no és un èxit sense precedents. El Llagostera ja sap el que significa jugar uns setzens de final d'aquesta competició. Sap el que és veure'ls les cares contra un Primera Divisió. Fa pocs anys, va viure una experiència similar i hi ha alguns integrants de l'actual plantilla que ho poden explicar. Perquè la tardor del 2012, va ser el València el que es va creuar en el camí dels blaugrana. L'eliminatòria no va tenir massa color, però sí història. I fins a 7 membres del vestidor van viure aquelles setmanes màgiques, amb més o menys protagonisme.

Els porters José Moragón i Nico Ratti, així com també Enric Pi, Tito Ortiz, Pitu Comadevall, Jordi Masó i Aimar Moratalla, són els supervivents d'aquella eliminatòria que, al primer tram de la temporada 2012/13, va portar al petit estadi Municipal de Llagostera un equip de l'envergadura del València. Homes com Ricardo Costa, Parejo, Banega, Guardado, Valdez o Albelda, entre d'altres, van ser els noms propis d'un doble enfrontament que, com era previsible, va caure del bàndol valencianista. En el duel d'anada, disputat sota un fort aiguat i davant d'un camp ple fins a vessar, els d'Oriol Alsina van plantar cara però van acabar perdent per 0-2. Moragón, Aimar, Tito, Pitu i Enric Pi van ser titulars una nit en la que Marc Sellarès, ara al Morell, va fallar un penal. En el partit de tornada, disputat a Mestalla, van ser Moragón, Masó i Pitu els que van tenir minuts. La cita va acabar amb un clar 3-1 i el balear Nico va ser l'autor del gol gironí.

Com a curiositat, Àlex Granell, l'ara migcampista del Girona, també va tenir protagonisme en aquella eliminatòria. Abans de marxar al Cadis durant el mercat d'hivern, va jugar al camp del València.