La victòria a domicili se li segueix resistint, al Llagostera. Quan no és un all, és una ceba, però la realitat, la dura realitat, diu que l'equip d'Oriol Alsina només ha sigut capaç de sumar un trist punt (2-2 a Montilivi) de 24 possibles com a visitant. Mai en les últimes sis temporades, des que el conjunt blaugrana milita en categories d'àmbit espanyol, havia trigat tant a aconseguir el primer triomf com a visitant. Ni en l'estrena a la Lliga Adelante l'any passat, ni en tres cursos a Segona B ni en els dos a Tercera la sequera quan l'equip sortia de casa havia sigut tan alarmant.

La temporada anterior, la del debut a Segona A, el Llagostera va aconseguir la primera victòria a domicili a la jornada cinc amb Santi Castillejo encara a la banqueta, després de guanyar per la mínima (0-1)?al camp del Barça B, amb gol del local Patric en pròpia porta. Els d'Alsina acabarien el curs a la novena posició amb un balanç de 7 victòries i 7 empats lluny de casa.

En les tres anteriors lligues a Segona Divisió B, la casualitat va fer que els d'Oriol Alsina, no aconseguissin el primer triomf lluny de Llagostera fins a la jornada 12. En la temporada 2011-2012, la de l'estrena a la categoria de bronze, els gironins van guanyar al camp del Manacor (0-1). Abans lluny del Municipal només havien aconseguit un empat (0-0) al camp del Saragossa B. Aquell curs l'equip acabaria cinquè, a un pas de disputar la promoció d'ascens a Segona A. La campanya següent, la 2012-2013, els gironins van obtenir la primera alegria en forma de victòria a domicili també en la jornada 12 contra el València Mestalla. Va ser el 27 d'octubre de 2012 per 0-2. Abans l'equip ja havia aconseguit tres punts com a visitant, gràcies a tres empats. En aquella ocasió, l'equip acabaria a mitja taula (desè). I en la següent, en la de l'ascens a Segona A, la primera victòria a domicili va ser al camp de l'Alcoià el 3 de novembre de 2013 (0-1). Abans, els d'Alsina ja havien aconseguit 4 empats. L'equip acabaria líder de grup, i ascendint a la Lliga Adelante després de superar el Nàstic en la tercera ronda de play-off.

Els precedents a Tercera

En les dues temporades a Tercera, els primers triomfs a domicili van arribar molt més aviat. En la lliga 2009-2010, va ser en la jornada 6 al camp del Premià (0-2), mentre a la 2010-2011, va arribar en la primera oportunitat que va tenir, és a dir, a la jornada dos de lliga al camp del Masnou (1-2). Aquella temporada el Llagostera acabaria líder del grup 5 de Tercera, i pujaria a Segona B eliminant el Cerceda en la promoció directe de campions.

poc a domicili després de les primeres setze jornades de lliga, un dubtós honor que comparteixen amb el Bilbao Athlètic que també només porta un punt lluny de San Mamés. Els bascos el van sumar precisament al Carlos Tartiere d'Oviedo (0-0), on el Llagostera hi va perdre diumenge (2-1).

El curs passat, després de 16 partits, el Leganés només havia sumat 2 punts a domicili. Van ser dos empats als camps del Lugo (0-0) i Numància (1-1), i a diferència dels gironins que ara ja porten 4 gols, els madrilenys només n'havien marcat dos lluny de Butarque. El Leganés va sumar el primer triomf a domicili en la següent jornada, la disset a la Nova Creu Alta contra el Sabadell (1-2). Precisament els arlequinats també ho van passar malament a domicili. En la jornada 16, l'equip català només portava 4 punts com a visitant, i acabaria la temporada descendint, i obtenint una única victòria en tota el curs com a visitant, concretament el 12 d'octubre de 2014 a Palamós contra el Llagostera (0-1).

El Tenerife va ser un altre dels que la campanya passada suaven per puntuar a fora. Després de setze jornades, l'equip insular només havia sumat tres punts amb una victòria al camp del Saragossa (2-3). Els canaris acabarien la lliga amb només dues victòries i sis empats fora de casa. L'Osasuna també ho va passar malament la temporada passada lluny de Pamplona, on després de setze jornades de Lliga, només havia aconseguit treure tres punts amb tres empats contra Saragossa (1-1), Llagostera (0-0) i Numància (0-0).

Dissabte a les 6 de la tarda els blaugranes tindran una nova oportunitat, a Còrdova i contra el líder, per trencar amb una anomalia fins ara desconeguda.