Remuntar l´1-2 de l´anada i eliminar el Deportivo era una «missió impossible» tal com havia assegurat Oriol Alsina dilluns. Tenia raó sí, però l´habilitat que té el Llagostera de fer realitat els els impossibles va estar a punt de convertir el partit d´ahir en una altra nit màgica dels blaugrana. A Riazor, no hi havia res a perdre i, de fet, jugadors i tècnics havien destacat que el partit més importantde la setmana era el de diumenge contra el Mirandés. Ara bé, després l´essència del Llagostera va aparèixer al darrer quart d´hora per posar contra les cordes tot un Dépor, que va acabar demanant l´hora per no haver de jugar la pròrroga. El gol de Jordi López de penal (m.78) igualava l´inicial de Juan Domínguez i deixava els gironins a un gol d´igualar l´eliminatòria. Si bé és cert que el Dépor havia perdonat molt abans la sentència, també ho és que amb 1-1 Mosquito va tenir una bona ocasió per dur el partit a la pròrroga. Els d´Alsina surten de Riazor eliminats però amb el cap ben alt i el més imporatnt, reforçats amb vistes a la Lliga on ara tenen el repte de mantenir la imatge d´intensitat i solidaritat que van mostrar ahir i que de ben segur és el camí cap a la salvació.

Alsina ja ho havia mig assajat a Còrdova i ahir hi va tornar. Si els resultats no arriben cal buscar solucions o alternatives per mirar de fer més mal als rivals. El tècnic dels gironins ha decidit modificar el 4-4-2 habitual per passar a poblar més el mig del camp amb un teòric 4-1-4-1. Sense res a perdre-hi, Riazor era un bon escenari per posar en pràctica el nou sistema. Així, amb Tito com a engrenatge, escudat per Jordi López i Ríos als interiors i amb Juanto Ortuño i Giva un pèl més escorats a les bandes, el Llagostera es va plantar al terreny de joc a l´expectativa.

Conscients de la dificultat de de remuntar l´1-2 de l´anada, els gironins es van mostrar conservadors cedint la pilota sense cap mania al Dépor. Els gallecs van dominar de dalt a baix la primera part i també van gaudir de les millors ocasions. La més clara segurament un u contra u, en què Ratti va guanyar la partida a Luis Alberto. L´extrem andalús era l´home més perillós del Dépor i ho provaria de nou amb una rosca enverinada.

El gol de la tranquil·litat per al Dépor no arribava i el Llagostera es va anar traient la por. Sense voler discutir la possessió, els gironins s´atrevien a sortir al contracop i ho feien amb prou perill. Així, en una contra iniciada per Juanto arribaria l´acció més clara dels llagosterencs, després que Rober estigués a punt de fer-se un autogol en refusar una centrada de Ríos. El Dépor estava avisat. Per si de cas. Seria l´única acció d´atac clara del Llagostera en tota una primera part en què als gironins els va mancar precisió en la penúltima passada.

El guió no estava previst que canviés gaire a la segona part. El Dépor seguia sense posar cinquena. Tot i això, van ser els gironins amb una centrada de Mosquito que es va passejar per l´àrea petita sense trobar rematador qui va fer el primer avís. Malgrat tot, cada cop els costava més als d´Alsina sortir amb perill al contracop. El Dépor ho provaria amb xuts llunyans desviats i amb una jugada individual de Jonathan Rodríguez salvaria Ratti ben col·locat. Alsina se la jugaria amb l´entrada de Pitu per Tito però al cap de poc, Juan Domínguez, lliure de marca, va rematar un córner a gol, que sentenciava, si no ho estava ja, l´eliminatòria.

Curiosament després de l´1-0, el Llagostera va gaudir dels seus millors minuts quan en cinc minuts de rauxa va posar el Dépor contra les cordes. A les boníssimes ocasions de Querol i De los Reyes els va seguir un penal sobre el reusenc que transformaria Jordi López per posar emoció als darrers minuts. El Llagostera era a un gol de la pròrroga i hi creia. Als gironins els pesaven les cames del desgast físic però al Deportivo li tremolaven. I més quan Mosquito va estar a punt de fer saltar la banca amb un intent forçat de batre Manu per dalt que va sortir desviat. El xiulet final de l´àrbitre acabaria amb el patiment de l´afició local i amb la il·lusió dels llagosterencs que, tot i això, van marxar satisfets i reforçats tant pel partit com per la imatge oferta davant tot un Deportivo de la Corunya.