Quan un jugador com Sergio León es disculpa després de marcar un gol com el que ahir li va fer a la UE Llagostera-Costa Brava, és perquè sap de la transcendència que té pel que va ser el seu equip. El present del davanter cordovès està a l'Elx i en la lluita per jugar la promoció d'ascens, però enviant la pilota al fons de la porteria de René sabia que també allunyava una mica més al gironins de la salvació. El futbol és capritxós, i mentre la setmana passada era Àlex Granell qui decidia el derbi gironí des del punt de penal, al Martínez Valero va ser un altre vell conegut qui també en el tram final de partit complicava encara més les opcions del Llagostera per mantenir la categoria. Fins ara l'equip d'Oriol Alsina només havia sumat 1 punt de 42 possibles fora de casa, i el que a priori hauria de ser un bon empat (1-1), deixa un regust agredolç en la plantilla.

Per la manera com va anar, i pels mèrits d'uns i altres durant el partit. El Llagostera visitava Elx amb baixes importants, especialment de Marcos Tébar, i el tècnic es va adaptar a la situació fent diversos canvis de jugadors i posicions a l'onze inicial. L'entrada de Tito en defensa va avançar Escassi per formar parella amb Emilio al centre del camp, i la titularitat de Chumbi a l'atac va desplaçar Natalio a la banda esquerra.

Al minut 8 Sergio León ja va disposar d'una primera ocasió per avançar als locals després d'una passada d'Espinosa. El xut del cordovès va acabar a córner. La resposta no es va fer esperar, i Natalio va rematar fluix des de la frontal de l'àrea un minut més tard. Abans del primer quart d'hora Jose Ángel desaprofitava un servei de córner que va sortir molt a prop de l'escaire. Amb el partit obert i els dos equips fent la pressió molt amunt, les arribades per banda eren constants, i una d'Àlex Moreno per l'esquerra gairebé serveix perquè l'Elx marqués primer. Després novament León, va creuar massa un xut des del vèrtex de l'àrea gran.

A l'altra porteria Querol amb una centrada dividida i Natalio rematant fluix i centrat a la mitja hora de joc, van posar a prova la concentració i col·locació del porter alacantí. Van ser les últimes accions de perill abans del descans. A la segona part el partit no va canviar en excés, i només Sergio León des de la distància va posar a prova a René Román. Així fins la jugada amb la que David Querol va fer el 0-1. El reusenc va aprofitar una magnífica passada d'Escassi per trencar la defensa i superar una mala sortida de Javi Jiménez. És el seu cinquè gol aquest any, i el situa com màxim golejador de l'equip en solitari. Fet el més difícil, Alsina va decidir refrescar l'equip substituint Chumbi per Imaz, i set minuts més tard fent redebutar a Ruymán en el lloc de Chus Herrero. El defensa aragonès va deixar el terreny de joc amb molèsties musculars. Amb poc més de deu minuts per endavant el Llagostera va intentar no tancar-se, però la pressió de l'Elx va ser constant fins la jugada de l'empat. Espinosa amb una passada entre línies va deixar sol a León, que amb una rematada al pal curt va superar la sortida de René demostrant perquè és el màxim golejador de la categoria (15). Lluny de baixar els braços, l'equip d'Oriol Alsina va fer un pas endavant fent entrar a Pitu Comadevall, i en el temps de descompte van tenir tres clares oportunitats per endur-se la victòria. Primer amb un cop de cap de Juanjo, després amb una rematada de Natalio i finalment amb una arribada de Querol.

El resultat ja no es va moure, i amb el xiulet de l'àrbitre els jugadors no van amagar la seva decepció veient com s'havia escapat el primer triomf de la temporada a domicili. I just quan més ho necessitaven. L'empat permet als gironins sumar un punt que els treu de la cua, però no retallar massa distàncies. Especialment amb el Mallorca que després de guanyar l'Oviedo, arribarà diumenge que ve a Palamós amb 8 punts de marge respecte els gironins.