L'onzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) se celebrarà del 23 al 27 d'agost. El Fitag d'aquest any, que arriba marcat per una important retallada en el seu pressupost, presenta obres de companyies provinents, entre d'altres, del País Valencià, Andalusia, Colòmbia, Illes Canàries, Perú, Puerto Rico, Navarra, Illes Balears i Holanda. L'espectacle inaugural serà a càrrec de la companyia El Mirall, de Blanes, que, amb la direcció de Martí Torras, presentarà l'obra Malson of a bitch, una comèdia coproduïda pel Fitag que retrata la tragèdia, les complicacions i les vicissituds per les quals ha de passar una companyia a l'hora de muntar un espectacle teatral de Shakespeare. La representació es portarà a terme a partir de les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Girona. Malgrat que en l'edició d'aquest any hi ha hagut una reducció d'escenaris, d'espectacles i de companyies, el Festival manté la il·lusió, la qualitat de la programació i de les propostes, i la implicació de les companyies teatrals amateurs i el món local, amb l'ampliació, per exemple, del Fitag als Municipis.

A partir de les 11 de la nit, la Carpa Bamboo, situada a la Devesa de Girona, acull el monòleg a càrrec de Raul El Massana, qui amb la seva peculiar veu trencada i facilitat per a la improvisació, oferirà un espectacle que no deixarà a ningú sense riure. Els seus monòlegs parlen d'allò quotidià tot fent al públic partícip, amb temes com les critiques al cinema americà, la tercera edat, el tabac o el sexe en un cotxe. Una nit per disfrutar del millor humor en directe, a la fresca.

Tot i que el Festival de Cap Roig ja ha tancat les portes, a Calella de Palafrugell la música no deixa de sonar. Aquest dimecres, l'Església de Sant Pere de Calella acull, a les 10 de la nit, el concert a càrrec de Magdalena Kostrzewska i Roger Gich, violins; Javier Luque, Guitarra iAlberto Pérez, Percussions. Un recital en el marc del 28è Cicle de Concerts d'Estiu, organitzat per les Joventuts Musicals.

En el marc del V Festival de Guitarra de Blanes, que durant aquest estiu porta el bó i millor d'aquest instrument a la població de la Costa Brava, l'Auditori del Centre Catòlic de Blanes acull aquest dijous, a les 10 de la nit, el concert "Ànima de Beatles", a càrrec del grup Scarbeats, amb Xavi Túrnez, guitarra acústica, melòdica i veu; Raul Túrnez, guitarra elèctrica i veu; tet Ribas, baix elèctric i veu, i Aureli Soler, bateria i chorus.

El Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses arriba aquest 2011 a la 29a edició. En aquesta ocasió se celebrarà del 23 al 28 d'agost i hi participaran una quinzena de companyies. L'Ésdansa continua apostant per la creació i producció de noves propostes. El divendres a partir de les 10 de la nit, el Recinte Ésdansa acollirà l'estrena de l'espectacle "Comte Arnau", una proposta de dansa catalana d'arrel tradicional de l'Esbart Marboleny que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860-1911) dedicats al Comte Arnau.

A les 11 del matí el Museu Memorial de l'Exili de La Jonquera oferirà una visita guiada gratuïta per les seves instal·lacions, que recorden els exilis provocats per la Guerra Civil d'Espanya i de Catalunya. Sobretot el dels vençuts en aquella contesa lligada amb l'Europa de l'ascens dels totalitarismes, preludi de la Segona Guerra Mundial.

De les 7 de la tarda a les 9 de la nit, els restaurants del Barri Vell de Girona s'uneixen per celebrar al 3a Jornada de Cuina al Carrer pel carrer Cort Reial i rodalies (Barri Vell de Girona). Enguany hi participen una quinzena de restaurants que oferiran una selecció de tastets. En aquesta edició, el Cigonyes de Castell de Peralada i la Cervesa Inèdit (Damm) seran les begudes recomanades per a tots els participants.