Des de fa un temps està tenint lloc el renaixement del gintònic. Sinatra Cockteleria organitza el Primer Certamen Girtònic 2012, en el qual participaran un 20 locals gironins. Durant tot el mes de febrer el públic gironí podrà degustar els gintònics realitzats per professionals i votar el millor local i el millor gintònic.

Si Sinatra no bevia gintònics!

Però era un gran abanderat de la beguda. Ja que va contribuir a donar a conèixer el món de la cocteleria.

Però el gintònic és un còctel o ja s'ha convertit en una beguda per se?

És una beguda molt complexa. No se sol considerar un còctel, però en realitat ho és. S'està veient actualment, que s'està fent de mil maneres diferents.

Com funciona el concurs?

Qui ho vulgui pot adquirir tiquets a 10 euros, que donen dret a dos gintònics als locals participants, i llavors poden votar-los. Hi ha premi al local amb més afluència i al millor gintònic.

I al client que begui abans els 20?

Tenen un mes, per fer-ho. Si no, potser sí que hauríem de premiar el més borratxo.

Tan amargant és la tònica, que per fer-la bevible s'hi ha de posar ginebra?

Realment sí, té un gust bastant fort i és millor acompanyar-la amb una beguda de gust més... relaxant

Els bevedors de whisky miren una mica per sobre l'espatlla els del gintònic?

Més aviat crec que els miren amb enveja (riu). Perquè amb la ginebra es poden fer coses i combinacions que ells no poden fer.

Millor el got de tub o el tipus peixera?

Si vol trobar més esència, millor la copa tipus peixera. Però si vol el gintònic tradicional, notant el gust sense conflictes, millor el got de tub.

Les retallades que afecten arreu afectaran algun dels dos ingredients?

Segur que el producte mare, que és la ginebra. Perquè el seu preu de venda és més car, en ser un producte més elaborat. La tònica té molt més marge.

En alguns llocs hi posen tanta fruita que sembla més una macedònia que un gintònic.

És un error, el concepte s'ha ampliat massa i en alguns llocs fan de tot amb tot. És falta de coneixença.

El cinquè gintònic és el que fa mal de debò?

He, he, fa mal a partir del tercer, el que passa és que potser no el bevedor no se n'adona fins al cinquè.

Ens assegura que si bevem gintònic arribarem a centenaris com la mare de la reina d'Anglaterra?

Assegurar-ho no, però jo diria que ajuda, perquè la ginebra té moltes qualitats curatives. La tònica du quinina, però té efectes secundaris.

Ah, per això millor rebaixar-la amb ginebra?

Exactament (riu)

Demanar un gintònic és cada dia més difícil: a més de triar la ginebra, et donen mil tòniques a escollir.

Des del punt de vista del consumidor és massa enrenou, és cert. Potser cal tornar a allò de tota la vida.

Què és "allò de tota la vida"?

El professional no ha de mirar com ho fa, sinó què fa.