Un cop tancat el mercat de la Lliga EA Sports i amb deu punts del dotze possibles al sarró, en el que és el millor començament de temporada de la història a Primera del Girona, Quique Cárcel ha passat revista als mitjans del club. El director esportiu es mostra satisfet amb la plantilla que ha quedat i més que content amb el rendiment que ha donat en aquestes primeres jornades. Cárcel explica que les prioritats aquest estiu eren trobar recanvis a Romeu, Riquelme i Castellanos i que la venda de Santi Bueno va ser a darrera hora. El barceloní ha revelat que s'han ingressat dotze milions d'euros per l'uruguaià i que si no hagués vingut Èric Garcia, el club no hauria fitxat cap altre central.

INICI

"Estem molt per sobre de les expectatives. Teníem un començament de curs amb sortides complicades a Sant Sebastià i Sevilla i dos partits difícils a casa. Estem molt contents perquè hem fet un 10 de 12, que és un gran començament i això ens dóna seguretat en el que fem. Ara hem de gaudir i aprofitar el moment. L'equip està en un punt molt bonic"

MERCAT

"La idea era mantenir al màxim el gruix de l'any passat i donar-hi continuïtat. Teníem clar que havíem de substituir tres peces importants com Romeu, Riquelme i CAstellanos i, després, a darrera hora, SAnti Bueno. Volíem perfils que ens donessin el que busca el míster"

BLIND

"Té sortida de pilota i una qualitat tècnica molt elevada. Hi havia els dubtes lògics perquè no havia jugat gaires partits els darrers anys, però sabíem que era un jugador important"

MIG DEL CAMP

Amb la baixa de Romeu vam treballar diversos perfils. Cercàvem un jugador específic per de 6 però veient com competien Aleix Garcia, Herrera i Iván Martín, ens hem estimat més buscar un perfil més jove i invertir de cares al futur".

EXTREM

"Sense Riquelme, hem volgut fer un mix amb Savinho i Pablo Torre. Cap és el seu perfil potent però poden jugar a la seva posició. Savio competeix molt bé i té un punt de nivell tècnic que va endarrerir les defenses"

DOVBYK

"És molt corpulent i potent. Taty ens donava mentalitat en la pressió. Dovbyk ens fa fer un pas endavant"

ÈRIC GARCIA

"Era una operació complicada perquè el Barça no volia que sortís. Ell ha volgut venir i això demostra la mentalitat que té. Vol ser important i sentir-se futbolista. Si s'hagués quedat Santi Bueno hauria estat complicat que vingués, sense Santi ho vam intentar. Si no hagués arribat, no hauríem fitxat ningú més de central, perquè en tenim molts amb contracte".

CREIXEMENT

"Si volem tenir aquest nivell de jugadors i que l'equip vagi creixent, cal vendre. Els propietaris no escatimen esforços, al contrari. Posen el màxim de la seva part, perquè el club creixi. Tenim molts jugadors joves amb potencial. Bueno va arribar de franc i ara vèiem que havíem d'agafar l'oferta de 12 milions. Estem contents per ell pel pas endavant que fa i per nosaltres, perquè hem pogut fer altres operacions".

SOLÍS

"Era a la cartera de grans clubs d'Europa. Era el moment d'invertir o no. Volem créixer i el tècnic fa millors els jugadors joves. Vaig tenir clar que havíem d0anar a buscar un perfil de jugadors així i Solís hi entrava. Té un físic increïble i qualitat; és de perfil Premier i aquí anirà creixent i millorant amb el treball tàctic del míster.

PORTU

"Tenim una relació personal important. Estava boig per tornar des d'abans de l'estiu, quan vam parlar. Era complicat perquè el Getafe l'acabava de comprar per una quantitat important. Les seves ganes i la necessitat que el Getafe necessités alliberar massa salarial va fer que l'últim dia es pogués tancar. Són situacions que només es produeixen al final del mercat. Sabem del seu nivell mental i ens donarà moltes coses"