El projecte «Ei, et penja un fil» de l’escola Prats de la Carrera, de Palafrugell, ha guanyat el segon premi dels Mobile Learning Awards, en la modalitat d’Experiències i propostes d’aula. Montserrat Jiménez ha recollit el guardó.

El conseller d’Educació, ha entregat els guardons aquest dijous. Aquests premis formen part del programa mSchools, una iniciativa que desenvolupa la creació i l’aprenentatge amb les tecnologies mòbils. Sobre la iniciativa baixempordanesa, el jurat ha valorat que aporta una visió sostenible de la tecnologia i la seva capacitat de generar idees i promoure la creativitat davant de les necessitats de la societat.

Robòtica, música o alfabetització digital

Els Mobile Learning Awards al voltant de temes com per exemple la robòtica, la música o l’alfabetització digital, i que s’han dut a terme en centres educatius catalans a través de l’ús de la tecnologia mòbil. Enguany, els organitzadors han destacat l’increment de participació dels centres participants, i sobretot del professorat, passant dels 90 projectes presentats a concurs arreu de Catalunya als 140 de l’edició d’enguany. Així, s’han proposat experiències educatives d’innovació amb tecnologies digitals provinents de 25 centres educatius, 6 AMPA i 109 docents.

Josep Bargalló ha entregat els guardons en el marc del Changing Education Together del Mobile World Congress. L’han acompanyat la mànager general del Mobile World Capital a GSMA, Therese Jamaa; el director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau; el comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba; i el director de l’mSchools, Albert Forn. El titular d’Educació ha posat de relleu les possibilitats que la tecnologia mòbil ofereix en l’àmbit educatiu.