24 de novembre de 2017
24.11.2017

Orígens aposta pel producte ecològic en la seva sisena edició

La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat tornarà a omplir de productors d'arreu del territori el Recinte Firal d'Olot aquest cap de setmana

24.11.2017 | 18:42
Orígens aposta pel producte ecològic en la seva sisena edició

El Recinte Firal d´Olot es tornarà a omplir de productors d´arreu del territori aquest cap de setmana amb la celebració de la sisena edició d´Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalu­nya. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat. L´edició d´enguany manté el format però incorpora novetats. Una d´elles és la presència destacada de productes ecològics com pa, formatge, cervesa i vi.

En total la fira comptarà amb 65 estands que acolliran uns 90 productors que oferiran tastos del seus productes als visitants de la fira a través de l´intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.

Pel que fa a la procedència dels productors participants un 35% provenen de les comarques de Girona, especialment de la Garrotxa, un 27% de la província de Barcelona, un 15% de Lleida i un 13% de Tarragona. També hi haurà presència de productors valencians, de les Illes Balears i del País Basc.

En referència als sectors, Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d´embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, ostres, infusions, vins, licors, vermuts o caves, entre d´altres.

Concurs de coques de forner

Una altra de les novetats d´enguany serà el primer Concurs de coques de forner de Catalunya que se celebrarà demà. Forners d´arreu presentaran les seves coques a concurs i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins serà l´encarregat de decidir els guanyadors.

L´objectiu del concurs és contribuir a enaltir l´ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat.

Idiazabal, territori convidat

Aquesta edició tindrà territori convidat, serà Idiazabal. Cinc petits productors d´aquest municipi de Guipúscoa, dos de formatge d´ovella amb el segell de la DO, un de formatge de vaca ecològic, un de txacolí ecològic i un de sidra ecològica seran presents a Orígens. Tots ells també oferiran una sessió a l´Aula de Tast.

Com en les darreres edicions també hi haurà l´Espai Cervesa, que aglutinarà fins a cinc productors catalans de cervesa artesana del Gremi d´Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural. Orígens també comptarà amb sessions de cuina en directe a l´Aula de Cuina, els tastos guiats pels productors a l´Aula de Tast i activitats pels més petits a l´Aula dels Nens.

Les dades de la fira

El preu de l´entrada a la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat és de 5 € i inclou cinc tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. L´Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l´Aula de Tast d´1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l´entrada de la fira. L´horari serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Durant tot el cap de setmana hi haurà un trenet que circularà del recinte firal al centre de la ciutat. Serà gratuït amb l´entrada de la fira i sense entrada val 1 €.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema