16 de març de 2018
16.03.2018

Més tastets que mai a la 23a edició de la Fira de l'Embotit de Bescanó

Com a novetat, enguany es podrà recorrer el municipi a través d'un trenet turístic

19.03.2018 | 07:07
Més tastets que mai a la 23a edició de la Fira de l'Embotit de Bescanó

Torna aquest diumenge una nova edició de la Fira de l'Embotit de Bescanó, amb l'objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l'embotit d'elaboració artesanal. Un centenar de parades d'alimentació s'instal·laran als voltants del Parc de l'Ajuntament per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d'elaboració pròpia: carn de perol, greixons, botifarra vermella, dolça, bolets, ratafia, foie d'ànec i de perol.

Un any més, la Fira de l'Embotit de Bescanó aposta per complementar el mercat amb una oferta gastronòmica, lúdica i comercial. Amb demostració en directe del procés d'especejar un porc, la 22a trobada de puntaires, l'animació infantil, l'audició de sardanes, la diada castellera i la tradicional xocolatada per a tothom per tancar la fira.

A més a més, durant tot el dia es podrà visitar la 12a trobada i exposició de Motos Harley-Custom, passejar amb ponis, veure la 15a concentració i exposició de tractors i màquines antigues, gaudir de la 3a trobada de Vespa-Lambretta, a més d'atraccions infantils i, com a novetat d'aquest any, es podrà pujar a un tren turístic que recorrerà el municipi.

A la presentació de la Fira de l'Embotit que es va fer a l'Ajuntament de Bescanó, l'alcalde Pere Lluís Garcia va destacar com a fet rellevant de la fira «l'aposta pels productes i pels productors de qualitat i de proximitat en una fira de referència de les comarques gironines».

Garcia va subratllar que activitats com «especejar un porc fan que la gent conegui més aquest procés i valori més les diferents peces del porc que sovint ens són desconegudes».

El president de la Comissió de la Fira de l'Embotit, Joan Cáceres, va explicar que enguany hi haurà el mateix nombre de parades i tastets. Cáceres va afegir que «la singularitat de la Fira de l'Embotit de Bescanó és la qualitat dels productes i el fet que faci 23 anys que s'organitza interrompudament».

La Fira de l'Embotit de Bescanó va néixer l'any 1996 amb l'objectiu de promoure, a través de la venda directa, productes d'alimentació del país. Així doncs, permet promocionar els productes i facilitar un circuit comercial per poder-los distribuir.

Ofereix al visitant una ocasió única de poder comprar, tastar i adquirir una àmplia varietat de productes alimentaris, on el producte estrella són els embotits. La gràcia de la Fira és que, per un costat, esdevé com un joc per al visitant i, per l'altre, és un magnífic mercat de venda i promoció per a l'expositor.

La Fira de l'Embotit de Bescanó és un veritable aparador dels productes d'alimentació que s'elaboren i que moltes vegades no tenen una difusió que traspassi més enllà de l'entorn més inmediat del fabricant.

La Fira permet, doncs, a les parades del sector alimentari fer arribar als ciutadans d'arreu molts productes de qualitat que no coneix o que no té sovint l'ocasió de degustar, convertint-se en un veritable i excel·lent mercat de promoció i venda per a l'expositor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook