ElTenedor, l'aplicació de reserves en línia de restaurants, s'ha aliat amb Instagram per impulsar les reserves a restaurants per internet a Europa, permetent que els usuaris d'aquesta xarxa social puguin reservar taula d'una manera «ràpida i fàcil», segons va informar en un comunicat. En concret, aquest servei ajudarà els restaurants a optimitzar la seva presència en línia i a tenir un nou canal de reserva, mantenint la seva activitat diària fàcilment. L'ús d'aquest nou canal no representa cap cost addicional per als restaurants.

Instagram compta amb una de les comunitats més sòlides i consolidades perquè els amants de la gastronomia comparteixin emocions, imatges de menjar i experiències. ElTenedor subratlla que, gràcies a aquesta associació, els restaurants podran arribar a nous clients, ja que tenen la possibilitat d'afegir als seus perfils d'empresa un botó d'acció per reservar directament amb l'aplicació.

El conseller delegat i fundador d'ElTenedor, Bertrand Jelensperger, es va mostrar «molt orgullós» per aquesta col·laboració. «És una excel·lent oportunitat per promoure les reserves en línia de restaurants a Europa, impulsant la digitalització del mercat», va explicar. «Gràcies a aquesta associació, ElTenedor ajuda els restaurants a augmentar la seva presència en línia i ofereix als usuaris la possibilitat de reservar directament a Instagram. Aquesta aliança reforça el nostre lideratge a Europa i el Brasil, augmentant la visibilitat dels nostres restaurants en una de les comunitats més populars per als amants de la gastronomia», va recalcar.

En aquesta primera fase, un total de 8.000 dels 50.000 restaurants associats a ElTenedor d'Espanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia, Portugal, Suècia, Suïssa i el Brasil ja es permeten reservar taula per Instagram. La plataforma confia que aquest nombre augmenti en els propers mesos, ja que s'encoratjarà progressivament els restaurants perquè afegeixin l'opció de reserva al seu perfil d'empresa d'Instagram. D'aquesta manera, els usuaris poden fer una reserva al seu restaurant favorit d'una forma ràpida i fàcil a través dels seus dispositius mòbils sense sortir de l'aplicació d'Instagram. Aquest servei ja està disponible, exclusivament a través de les aplicacions d'iOS i Android d'Instagram (no en la versió web).