Sidonie-Gabrielle Colette és coneguda principalment per ser autora de les excel·lents novel·les Gigi i Claudine, però també va ser un exemple d'apoderament femení en un moment de la història, el París dels anys 20, en què les dones semblaven condemnades al paper de comparses.

El cas de Colette és, en aquest sentit, paradigmàtic: en un primer terme, el seu talent per a l'escriptura només va servir per a obres signades pel seu marit, el també autor Henry Gautheir-Villas, però es va enfrontar a les convencions socials per poder publicar amb el seu propi nom i crear un univers literari molt personal.

La pel·lícula segueix la vida de Colette des de la seva infantesa, quan ja va demostrar no encaixar amb els paternalismes de la seva societat, fins a la vida adulta, quan es converteix en un exemple de lluita permanent contra els prejudicis de gènere.

El film, malgrat situar-se en una època amb tants referents cinematogràfics, busca i troba un llenguatge propi que defuig l'academicisme per erigir-se en una metàfora del nostre present. Ho aconsegueix, en gran mesura, perquè l'exploració psicològica del personatge va acompanyada d'un tractament visual molt elaborat i els diàlegs són, afortunadament, poc discursius.

Dirigida per Wash Westmoreland, que ja va apostar per un estil similar a la sèrie sobre Zelda Fitzgerald Con ella empezó todo, Colette brilla amb especial força gràcies a la interpretació de Keira Knightley, en un d'aquells papers que acaben determinant la percepció d'una actriu.

La protagonista de Begin again captura a la perfecció l'essència de l'escriptora i fa una nova demostració que ha superat els tics de les seves primeres aparicions cinematogràfiques. Al seu costat destaquen les aportacions de Dominic West (l'actor de The Wire i The affair sempre és una garantia de solvència), Denise Gough, Fiona Shaw, Robert Pugh, Rebecca Root, Eleanor Tomlinson i Aiysha Hart.