Milers de catalans visiten Eurodisney cada any. Es tracta d'un viatge ideal per gaudir en família, i que sobretot els petits no oblidaran mai. Per treure el màxim rendiment a les seves minivacances en aquest parc de somni, els oferirem una sèrie de recomanacions perquè gaudeixin al màxim del viatge.

Informació d'interès per al viatge

Recordi que els seus fills han de tenir el DNI en vigor per volar, així que programi la seva estada a París amb el temps necessari per tramitar el carnet. Una vegada contractat el seu viatge, el primer que hauria de fer és reservar els seus menjars i sopars en els restaurants del parc amb almenys dos mesos d'anterioritat i usant el telèfon gratuït. Pel que fa al primer dia, és molt aconsellable sortir el més aviat possible cap a París, perquè això li permetrà aprofitar l'estada a Eurodisney des del primer minut. I si pot,viatgi entre setmana, perquè els dissabtes i els diumenges hi ha molta més afluència de gent i cal fer cues llargues de tres quarts d'hora o més.

Dins del complex cal planificar-se

Dins del complex recordi que hi ha dos grans parcs, Disneyland, el més antic i amb la temàtica Disney, i Walt Disney Studios, centrat en les pel·lícules més recents. Estan connectats i l'accés és comú. Són accessibles però grans. Això vol dir que el seu millor aliat per visitar-los és tenir el programa del parc i el d'espectacles i desfilades amb els horaris ben especificats. Cal organitzar-se, sense atabalar-se, però planificar les visites i les atraccions en funció dels àpats i de les actuacions i desfilades que es vulguin veure. Una bona idea és dedicar almenys un dia a cadascun dels dos parcs. I el tercer deixar-lo per als esdeveniments i desfilades.

Avantatges d'allotjar-se als hotels del parc

Si vostè s'allotja als hotels del parc, evidentment el seu viatge serà més car, però gaudirà de grans avantatges: podrà entrar una hora i mitja abans (Extra Magic Time), per la qual cosa accedirà a les atraccions més demandades amb més comoditat; entrarà directament a l'atracció, fet que li farà estalviar-se la cua del principi; gaudirà del servei d'autobusos oficial, que comunica ràpidament els hotels amb Eurodisney; i podrà fotografiar-se i gaudir d'alguns personatges. Si no s'allotja al parc, ha de tenir ben lligat com es desplaçarà a les seves instal·lacions perquè el temps és or -pel que fa a gaudir al màxim- i, a més, a les entrades i sortides hi ha notables aglomeracions. Per tant, haurà de reservar amb temps dinars i sopars, ja que hi ha gran demanda. Sigui puntual en acudir al restaurant perquè hi ha vegades que si es retarda 15 minuts li anul·len la reserva.

Sàpiga que a Eurodisney es menja bé, i als seus hotels, també. Per exemple, apuntin l'Agrabah Cafè, els Hotels Nova York i Newport Bay (Cape Cod), Bistrot Chez Rémy, Captain Jack's, Cafè Mickey i The Steakhouse. Els locals de menjar ràpid -més barat- no estan malament.

Les cues, el «fastpass» i les millors atraccions

El fastpass és un servei gratuït. Li permetrà visitar les atraccions més demandades sense fer cues. Ha de triar bé quan ho utilitzarà. I quines són les millors atraccions? Ja ha de saber que els més petits no poden pujar a totes i que les muntanyes russes, tant d'exterior com d'interior, fan por.

Al Parc Disneyland no haurà de perdre's It's a small world, el Laberint d'Alícia, La Galeria de la Bella Dorment, La Gran Muntanya (El tren de la mina), l'Indiana Jones (amb els seus vagons veloços), el Vol de Peter Pan, els Pirates del Carib -l'opció perfecta és visitar-lo després dinar en el seu restaurant i fotografiar-se amb Jack Sparrow-, la Muntanya de l'Hiperespai de Star Wars, i l'Star Tours: L'aventura continua. Al Parc Walt Disney Studios són molt aconsellables La Torre del Terror, amb caigudes lliures i fantasmes; el Rock'n Roller Coaster d'Aerosmith, un cercle fosc en què viatgem a tota velocitat; el Ratatouille -al costat del seu restaurant temàtic de cuina francesa- i el Crush's Coaster o viatge de Nemo.

No torni sense fer...

Abans de tornar a casa asseguri's de fer-se la foto de família amb el castell de fons, veure alguna de les desfilades, la cavalcada a mitja tarda, fotografiar-se amb el seu personatge o superheroi preferit, assistir a l'increïble espectacle de Disney amb els seus amics i veure el xou nocturn que tanca el dia amb els focs artificials i un musical projectat sobre el castell.