18 de abril de 2019
18.04.2019
Diari de Girona

Deu idees per sortir de casa aquest divendres a Girona

Consulta la selecció de la nostra agenda per a sortir aquest divendres sant a les comarques gironines

18.04.2019 | 11:57
Deu idees per sortir de casa aquest divendres a Girona

Bandera de Catalunya a Bellcaire

17 h, 19 h i 21 h
Cada Divendres Sant, el nucli històric de Bellcaire d'Empordà reviu la fi del Comtat d'Empúries tot passejant pels escenaris medievals del poble, mentre al carrer Major i al voltant del castell s'hi instal·la un gran mercat medieval. Les escenes de l'espectacle Bandera de Catalunya recreen fets històrics succeïts a la zona.

Mercat del Brunyol a Sant Feliu de Guíxols

Durant tot el dia
Coincidint amb la Setmana Santa, Sant Feliu de Guíxols treu els seus millors brunyols al carrer, en un mercat que marca el tret de sortida de la primavera i de la temporada turística. Mostra d'artesans i d'oficis relacionats amb el brunyol (dolç típic del municipi), amb una gran oferta de tallers, tastets i espectacles per fer tota la família. Com a novetat, aquest any també s'hi trobaran els food trucks de Nomad.

Fira Medieval a Hostalric

Durant tot el dia
Hostalric celebrarà la 23a edició de la Fira Medieval els dies 19, 20 i 21 d'abril. Aquest esdeveniment fa que, any rere any, durant el divendres, dissabte i el diumenge de Setmana Santa, el municipi d'Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d'aquelles dates. Amb això, també es pretén commemorar l'esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l'extens vescomtat de Cabrera. Les activitats tindran com a escenari el nucli històric de la vila, el castell, el pati d'armes i el fossat del castell, el Portal de Barcelona, la cova Relliguer o el claustre de l'ajuntament. Durant els dies de la Fira, es faran visites guiades al castell i es podrà entrar gratuïtament a la torre dels Frares i a la muralla.

Processó de setmana santa a Girona

18.30 h
Girona acull el divendres la tradicional processó de setmana santa, amb els seus coneguts Manaies, que enguany, per primera vegada a la història, comptarà amb dones entre els desfilants. La processó acabarà a la Catedral, aproximadament a les 11 de la nit, amb un rendiment d'honors a la Santa Creu i un cant del Crec en un Déu amb benedicció final.

La Passió de Sant Climent de Sescebes

18 h
La tradicional Passió de Setmana Santa torna a Sant Climent de Sescebes, en un dels paratges més especials de la zona: l'Hort d'en Cusí, un espai únic i peculiar de l'Alt Empordà.

La festa dels Romans al Nucli antic de Sant Climent Sescebes

Durant tot el dia
Sant Climent Sescebes celebra entre divendres i diumenge una nova edició del Mercat Romà, que es du a terme paral·lelament a la popular passió. L'esdeveniment inclou campament romà, escola de gladiadors per a nens, contacontes, teatre al carrer, espectacles de màgia i altres activitats per a tots els públics.

Espectacle visual «Tossa, font de llum» a Tossa de Mar

21 h
A la platja Gran de Tossa i al Passeig del Mar es podrà observar aquest innovador espectacle de llum, mapping i so a les muralles de Tossa, basat en la llegenda local d'El llibre de Tossa de Josep Palau.

Festival còmic a Figueres

Del 17 al 21 d'abril
Figueres es prepara per riure durant tot el cap de setmana amb espectacles de tota mena i per a tots els públics. Bruno Oro, el Mag Lari o activitats com un concurs d'imbecil·litat o Ioga de riure, son algunes de les propostes d'aquest festival, que enguany arriba a la seva dotzena edició.

Processó a Blanes

A partir de les 12 h
Amb el Campament Manaia com a novetat, la ciutat selvatana celebra diferents desfilades de manaies durant tot el cap de setmana. Diumenge celebra una processó de la imatge de la Mare de Déu i un Cant de l'Àngel al carrer Raval.

Via Crucis a Sant Hilari Sacalm

19 h
Des de fa més de 300 anys, a Sant Hilari Sacalm per Setmana Santa se celebra el Via Crucis Vivent. Una de les escenes més emotives, que és la que ha donat més renom al Via Crucis Vivent, és el Calvari. Amb l'escenari situat als afores de la població, la magnífica interpretació dels actors, juntament amb una excel·lent il·luminació i subratllat amb l'acústica de la música, captiva, any rere any a aquests milers de visitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook