Fira de Sant Lluc a Olot

Durant tot el dia

Olot celebra aquest cap de setmana una nova edició de la tradicional fira de Sant Lluc. La cita data de l'any 1315 i el seu origen va ser la ramaderia, vinculada als moviments transhumants dels ramats. A més s'hi compten més de 90 activitats complementàries a tota la fira com la 64a Fira del dibuix d'Olot, el Mercat extraordinari de roba i l'actuació del Mag Sanyes prevista per aquest dissabte.

Segon cap de setmana de Temporada Alta

Dissabte 19

18.00 h - Casa de nines, 20 anys després, amb Sílvia Munt i Emma Vilarasau. Teatre Municipal de Girona

18.00 h - Els diners, el desig amb Marta Galán Sala. La Planeta

18.00 h - Non Solum amb Sergi López i Jorge Picó. Teatre de Salt

18.00 h - La mort i la primavera de Mercè Rodoreda amb Joan Ollé. El Canal

20.30 h - Casa de nines, 20 anys després, amb Sílvia Munt i Emma Vilarasau. Teatre Municipal de Girona

20.30 h - Els diners, el desig amb Marta Galán Sala. La Planeta

20.30 h - Non Solum amb Sergi López i Jorge Picó. Teatre de Salt

Fira de la Magrana a Siurana

Durant tot el dia

Un cap de setmana festiu amb la Magrana com a protagonista, on es podran degustar i adquirir productes d'artesania i alimentació a la X Fira de la Magrana. A més, també hi haurà sopars populars, espectacles de màgia, activitats infantils, sardanes, buscamagranes i la segona marxa de la magrana, de 5,5 quilòmetres.

Fira viatge als temps medievals a Tossa de Mar

Durant tot el dia

Al llarg del cap de setmana, al centre del poble, celebració de la Fira Medieval de Tossa de Mar. El programa d'enguany inclou un mercat medieval, demostració de lluita, falconeria, dansa, foc, vida al campament, escola de cavallers, faquirisme, espectacles de màgia, contes medievals, gastronomia i altres activitats.

Fira de la llet i derivats làctics al centre de Vilobí d'Onyar

Durant tot el dia

La Fira de la Llet reuneix, per una banda, els professionals del sector lleter, i de l'altra el públic general consumidor d'aquest producte i els seus derivats. La 8a edició proposa una fira d'artesania i derivats làctics i amb activitats per a tots els gustos i edats, com demostracions, xerrades, exhibicions i concursos.

Festival NanoArts per a tota la família al CaixaForum de Girona

Durant tot el dia

La proposta del Festival NanoArts inclou activitats dirigides, activitats autònomes i sessions de projeccions. Professionals i col·lectius creatius oferiran tallers variats per fer en família. La tercera edició del festival NanoArts proposa un dia sencer d'activitats amb el moviment com a protagonista. Per a facilitar el flux de participants, aquest any s'ha habilitat tres horaris d'entrada: matí, tarda o tot el dia.

Mercat la Volta sostenible a la plaça de l'Assumpció de Girona

Durant tot el dia

Dissabte arriba la 30a edició del mercat La Volta, en aquesta ocasió dedicat a la bioconstrucció i el disseny sostenible amb més de 20 parades amb propostes (artístiques, artesanes, constructives, etc.) que ofereixen una resposta creativa i professional a la prevenció i reducció de l'impacte ambiental dels processos de producció.

Teatre «Akelarde» al Casal de Sant Miquel d'Olot

18.00 h

Teatro de lo Posible amb Companyia Averlasailas presenten aquest dissabte a Olot Akelarde, una obra a través de la qual es treballen els masclismes quotidians que afronten les dones en diversos espais d'arreu del món, partint sobretot amb la socialització de gènere des de la infància. Aquest espectacle es troba inclòs en la programació del Festival Entranyes.

Espectacle «Mira Miró» a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí

18.00 h

Una selecció de l'obra pictòrica de Joan Miró forma el marc on es desenvolupa l'espectacle. Els colors vius i les formes geomètriques estimulen la fantasia i deixen entreveure que tot és possible. Com per art de màgia, les pintures prenen vida i ens transporten a un cosmounivers imaginari.

Taller Stop-motion: crea la teva història al Museu d'Art de Girona

11.30 h

En aquest taller familiar es podrà descobrir la història de la Biga de Cruïlles, una obra única del segle XII que descriu una processó de monjos de l'època medieval. A través d'una aplicació mòbil es construirà una història gràfica, com un videoclip, amb aquests personatges com a protagonistes.

Xavi Sarrià a les Barraques de Banyoles

Durant tot el dia

Banyoles celebra les festes de Sant Martirià, que també inclou les barraques Aquest dissabte, l'excantant del grup valencià Obrint Pas portarà el seu projecte en solitari Xavi Sarrià i el Cor de la Fera. També actuaran Roko Banana i Sybarites.