Sant Feliu de Guíxols es prepara per a una nova edició del seu Carnaval, amb moltísimes activitats en diferents dies, en un programa per a tots els públics en què destaquen desfilades, balls, àpats i molts moments per a la disbauxa i la gresca «carnavalera». La colla que «regnarà» aquest any, Drink Team, us espera per a dies gloriosos d'alegria i diversió.

Per Sant Feliu de Guíxols, es tracta d'una veritable festa major d'hivern, i convida tot Catalunya a gaudir de la celebració, on hi haurà un ambient de festa.

El cartell de Carnaval, enguany una proposta de la dissenyadora Ariadna Pedrosa, és la millor carta de presentació d'un Carnaval molt plural i molt polifacètic, on la diversió és el principal repte comú. Es tracta d'una obra amb tècnica digital en la qual apareix l'animal característic de Sant Feliu, que és el mussol. «L'he volgut vestir amb moltes disfresses diferents per donar un missatge que cadascú s'ha de disfressar d'allò que desitja», va afirmar l'autora.

Entre les activitats més destacades hi ha el Sopar de Colles, que es va celebrar dissabte 15 de febrer a l'envelat del Guíxols Arena, com la majoria d'activitats amb un alt volum de participants. Dissabte també es va fer la festa del traspàs de «la Bomba» (element històric del Carnaval). La colla Torrats, els Carnestoltes 2019, van fer el traspàs de «La Bomba» a la colla Drink Team, els Carnestoltes 2020.

El dijous 20 de febrer arriben els primers plats forts, amb una Festa Infantil de disfresses, seguida del ball de Dijous Gras, presentació de la colla Carnestoltes i moltes sorpreses. Els més petits podran gaudir del ball de disfresses infantil a l'envelat del Guíxols Arena amb l'espectacle Paüra de la Cia. La Belluga. També hi haurà berenar de pa amb xocolata. Al vespre, es presentarà oficialment el Carnestoltes. Hi haurà exhibicions a càrrec de Mistreet Dance Studio, el pregó de les Padrines del Carnaval ganxó i el pregó inaugural del Carnestoltes 2020. La música de la Banda Neon i de Celtic Dj's clourà la nit.

El divendres 21 tot estarà a punt per a la Gran Desfilada als carrers de Sant Feliu, la rua més espectacular, amb una 62 colles i 4.100 participants. Seguidament hi haurà un ball popular i el lliurament de premis. Es tracta d'una de les desfilades de carrosses i comparses més rellevants de la Costa Brava, en la qual participen multitud de colles locals i d'arreu de la província. El dissabte és el torn de la festa infantil i familiar, i ja diumenge es tancarà un cap de setmana de diversió amb la Rua del Matí. A banda de la programació d'aquestes pàgines, trobareu totes les informacions més detallades a guixols.cat/carnaval.

La regidora de l'Ajuntament, Núria Cucharero, va afirmar en la presentació dels actes que el consistori ha decidit «mantenir els mateixos actes» que s'han portat a terme els darrers anys, consolidant el Guíxols Arena «com l'espai on portar a terme els actes que aglutinen més gent, com el sopar de colles o el Ball del Tongo».